U Dalmaciji sve više lažnih iznajmljivača: Uglavnom su iz Srbije, uzimaju novac za nepostojeći apartman

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2023. u 13:58
Foto: Pixabay

“Lani su prevaranti preveslali devetoro gostiju koji su uplatili boravak u udarnom terminu, a najgore je što su došli s petero djece pa je to bio kaos”, navodi Lozina.

Na crnim listama turističkih iznajmljivača s područja Makarske rivijere objavljena su lažna imena “vlasnika” apartmana kojima su gosti uplatili akontaciju za boravak u smještaju koji ne postoji ili lažni iznajmljivač nije vlasnik navedenog objekta. Gosti ponekad satima voze iz inozemstva do Makarske te na kraju shvate da su prevareni.

Gosti bi se prije uplate boravka trebali obratiti lokalnoj turističkoj zajednici kako bi provjerili je li njihov smještaj zbilja postoji, navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske za Slobodnu Dalmaciju, tijekom ove godine Policijska postaja Makarska je evidentirala pet takvih kaznenih djela.

Građani trebaju pripaziti putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjeriti ima li za određeni smještaj recenzija korisnika. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Duje Lozina, direktor TZ Drvenik, također je bio žrtva prevaranata. “Nedavno je žena iz Srbije iznajmljivala smještaj u Drveniku, ali je ukrala fotografiju upravo mojih apartmana. Prevaranti su uglavnom iz Srbije, ali sada srećom postoje crne liste pa se gosti bolje informiraju. Lani su prevaranti preveslali devetoro gostiju koji su uplatili boravak u udarnom terminu, a najgore je što su došli s petero djece pa je to bio kaos”, navodi Lozina.

Komentirajte prvi

New Report

Close