U Dalmaciji i danas veći broj zaraženih, umro jedan muškarac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. kolovoz 2020. u 12:43
Foto: Milan Šabić / Pixsell

Ukupno 1337 osoba trenutno se nalazi u samoizolaciji.

Jedna je osoba umrla, a 114 ih je novopozitivno na koronavirus u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split umro je 60-godišnji muškarac, koji je uz niz drugih komorbiditeta bio pozitivan i na Covid infekciju.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo naveo je da je u 24 sata ukupno obrađeno 878 testova.

Od 114 novozaraženih Covid infekcijom iz Splita ih je 62, Kaštela – sedam, Imotskog i Sinja – po šest, iz Prološca, Solina i Omiša – po troje. Po dvoje ih je zaraženo u Makarskoj, Trogiru, Dugom Ratu, Dugopolju, Hrvacama, Otoku i Cisti Provo, a po jedna osoba u Supetru, Dicmu, Klisu, Podbablju, Podgori, Podstrani, Postirama, Runovićima, Segetu i Zmijavacima.

“Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1337 osoba trenutno se nalazi u samoizolaciji.

Među njima i ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin, nakon saznanja da je član njezine obitelji pozitivan na koronavirus. “Po saznanju te informacije Karin je obavila testiranje na Covid-19 infekciju, a po pristiglom rezultatu testa potvrđeno je da  nije pozitivna. Poštujući sve epidemiološke mjere, Željka Karin se nalazi u samoizolaciji”, priopćili su ranije danas iz županijskog Stožera CZ.

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se tri osobe nalaze na respiratoru, a četiri u karanteni.

Za 14 sati Stožer civilne zaštite zakazao je konferenciju za medije.

Komentirajte prvi

New Report

Close