U 10. krugu prodaje HOC-a država i banke snizile cijenu

Autor: Suzana Varošanec , 13. ožujak 2017. u 22:00
Bivši centar bez kupca najvrednije imovine/ K. Š. Fabac/PIXSELL

Natječaj za prikupljanje ponuda očekuje se do kraja ožujka, rasplet u travnju.

Na prijedlog stečajnog upravitelja HOC-a Bjelolasica Tomislava Đuričina da se za još 10% snizi početna cijena u sljedećem krugu prodaje najvrednije imovine, a to su skijalište, hotel i paviljoni koji čine imovinu Jasenak I, žurno su reagirali razlučni vjerovnici.

Naime, brzo su promijenili svoju zadnju odluku da se početna cijena neće spuštati ispod 16,7 milijuna kuna, i kako su prihvatili prijedlog, minimalna cijena iznosi 15,04 milijuna kuna. Diskont je omogućen u veljači potpisanim sporazumom razlučnih vjerovnika i upravitelja, a čini se da ga je pogurala država jer je navodno i prije sporazuma dala svoj pristanak da se minimalna cijena snizi. Nakon CERP-a na taj način očitovale su se i banke koje raspolažu razlučnim pravima; kako RBA i Erste banka, tako i Centar banka u stečaju.

Do kraja ožujka stoga se može očekivati raspisivanje desetog natječaja za prikupljanje ponuda, što znači da bi se sredinom travnja znalo ima li ponuđača.

"Ne može se reći da nema zainteresiranih ponuđača, ali niti to da postoji ozbiljni interes. Nedavno su me kontaktirali iz nekoliko odvjetničkih ureda. Raspituju se za svoje klijente, a zanima ih kad će natječaj i mogu li potvrditi da će za 10% cijena biti niža", kaže upravitelj.  Hipotekarni vjerovnici svakako žele da se i ta imovina unovči, a oni zatvore svoja potraživanja, kaže Đuričin dodajući i da nije vrijeme za prevelik optimizam, jer po njemu uteg nije početna cijena, nego su to velika ulaganja koja se u konkretnom slučaju procjenjuju da su potrebna.

Komentirajte prvi

New Report

Close