‘Tuđman’ bez cjelogodišnje izravne linije za Seul

Autor: Josip Bohutinski/VL , 17. listopad 2019. u 22:00
Zimi je interes putnika preslab Korean Air

Aviokompanija Korean Air objavila kako obustavlja letove od 2. prosinca ove godine do 27. ožujka 2020.

Aviokompanija Korean Air prije nešto više od godinu dana uvela je izravnu cjelogodišnju zračnu liniju između Seula i Zagreba, ali ove će zime obustaviti te letove.

To su nam potvrdili i u Zračnoj luci Franjo Tuđman kazavši da će letovi biti obustavljeni od 2. prosinca ove godine do 27. ožujka 2020. Razlog je premalen broj putnika na toj liniji zimi. U ZL-u tako kažu da je Korean Air svoju odluku objasnio putničkim trendovima i uskladio s putničkom potražnjom koja je veća u ljet.

No ističu da je kompanija potvrdila da će nastaviti letove na toj ruti u ljeto 2020. i da su karte za ljetni red letenja već dostupne na njihovoj internetskoj stranici.  ZL Franjo Tuđman tako je ostao bez jedne od tri cjelogodišnje linije za Aziju koliko ih je imao dosad.

Emirates i Qatar Airways i dalje lete cijele godine za Dubai, odnosno Dohu. Ljeti je Zagreb izravnim linijama povezan i sa Sjevernom Amerikom, odnosno Kanadom, a već se neko vrijeme govori o uvođenju izravnih letova za SAD i Kinu, no konkretnih dogovora o tim linijama još nema.

"Cilj nam je ostvariti kvalitetne i dugoročne odnose sa svakom zrakoplovnom kompanijom s kojom surađujemo, a kako su dugi letovi operativno i financijski vrlo zahtjevni za aviokompanije, planiraju se vrlo oprezno", poručuju iz MZLZ-a.

Napominju da su u kontaktu s mnogim kompanijama i da održavaju više od 100 sastanaka godišnje u svrhu poboljšanja povezanosti Zagreba s drugim  destinacijama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close