Tri domaće otočne destinacije našle se u top 10 lokacija specijaliziranog talijanskog portala za putovanja

Autor: Poslovni.hr , 27. lipanj 2022. u 14:28
Foto: Pixabay

SiViaggia je na listu skrivenih europskih bisera stavio i tek jednog hrvatskog predstavnika

Talijanski portal za putovanja Si Viaggia objavio je ovog mjeseca dvije top liste najboljih destinacija na kojima su se našli i kvarnerski aduti, javlja Novi list.

Naime, na listi deset najljepših hrvatskih otoka, a za koje navode da su kao mali raj te da se svake godine sve više razvijaju, našao se Krk. Za ovaj kvarnerski otok kažu kako je prošaran romaničkim crkvama, ograđenim samostanima, bujnim vinogradima i lijepim ribarskim selima.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučaju da se slijede staze duž poljoprivrednih površina i kamenih suhozida, bilo pješice, bilo biciklom, ali i špilju Biserujku te da se kuša bijelo vino žlahtinu u mjestu Vrbnik, a okupa u Baški.

Na listi su i Pag i Lošinj.

Foto: Pixabay

Opisujući Lošinj, SiViaggia navodi kako prirodne atrakcije otoka uključuju Miomirisni vrt s lavandom, kaduljom, ružmarinom i drugim mediteranskim biljem, izlete brodom za promatranje dupina u organizaciji Instituta Plavi svijet te Muzej Apoksiomena u kojem je izložena antička brončana skulptura.

Glavni grad, Mali Lošinj, ističe se vilama s lijepim vrtovima i boutique hotelima. Isto tako, SiViaggia je na listu skrivenih europskih bisera stavio i tek jednog hrvatskog predstavnika – Veli Lošinj.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close