Tomašević vjeruje da će biti još uhićenja: Nad Zagreb se nadvio oblak korupcije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2021. u 13:05
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik naglašava kako je u vezi svih uhićenih nužno pričekati službena rješenja USKOK-a da bi u Gradskoj upravi mogli djelovati prema tim zaposlenicima.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u četvrtak, nakon novih uhićenja zbog korupcije u Zagrebu, kako vjeruje da će uhićenja biti još jer se radi o nekoliko krakova istrage te ponovio da je Gradska uprava postala simbol korupcije a njegov je zadatak da to promijeni.

Rekao je kako je po njegovim mojim informacijama uhićen jedan zaposlenik Gradske uprave – Darko Barun, u čijem se uredu u Uredu za mjesnu samoupravu obavlja pretres dok druga uhićena osoba koja se spominje u medijima više nije zaposlenik Gradske uprave.

“Očito se nastavljaju uhićenja, vjerujem da će toga biti još, vjerojatno je nekoliko krakova istrage i to je nešto što je vjerojatno trajalo godinama. Nad Zagreb se nadvio oblak korupcije a moj je cilj da se nebo iznad Zagreba razvedri”, izjavio je Tomašević koji je prisustvovao proslavi Hrvatske obrtničke komore.

Kazao je kako se Barunu na teret stavljaju vjerojatno djela vezana uz zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita, no da treba pričekati službeno priopćenje USKOK-a o tome.

“To je samo početak raščišćavanja svih nepravilnosti. Presumpcija nevinosti vrijedi za sve koji su uhićeni, međutim, kao što sam rekao – Gradska uprava je postala simbol korupcije, moj je zadatak da to promijenim”, istaknuo je.

Zagrebački gradonačelnik naglašava kako je u vezi svih uhićenih nužno pričekati službena rješenja USKOK-a da bi u Gradskoj upravi mogli djelovati prema tim zaposlenicima.

“Želim da gradske ustanove i poduzeća te Gradska uprava funkcioniraju tako da svi zaposlenici rade u skladu s javnim interesom, da se radi na transparentan način i da je nulta tolerancija na bilo kakvu korupciju”, poručio je Tomašević.

Komentirajte prvi

New Report

Close