Tomašević smijenio ravnatelja Lisinskog zbog nepravilnosti u radu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2023. u 13:16
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

“Četiri su glasa bila za i jedan suzdržan. Mislim da to dovoljno govori o tome da su tu odnosi narušeni i da ove nepravilnosti ozbiljno ugrožavaju samo funkcioniranje ustanove”, zaključio je gradonačelnik.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da će prihvatiti prijedlog Upravnog vijeća Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te razriješiti ravnatelja Dražena Siriščevića zbog niza nepravilnosti u radu.

Razmotrio sam prijedlog UV-a, vidio sam i Siriščevićevo pisano očitovanje na optužbe koje mu UV stavlja na teret te sam donio odluku da ću prihvatiti prijedlog UV-a o razrješenju ravnatelja KD-a, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Kako je objasnio, nepravilnosti su bile vezane uz nepodnošenje izvješća o radu UV-u u pisanoj formi, uz započinjanje radova unutar Dvorane bez prethodne suglasnosti konzervatora, odnosno Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, te za netransparentnu podjelu ulaznica u više navrata, o čemu je Državni ured za reviziju upozoravao Lisinski još od 2013. godine.

Tomašević je napomenuo da je Siriščević ravnatelj KD Lisinski 14 godina, a ulaznice se i dalje dijele netransparentno. Za koncert Placida Dominga, primjerice, podijeljeno je više od 300 ulaznica te se time i dalje kršio uvjet Državnog ureda za reviziju koji je zbog toga i dao uvjetno mišljenje za reviziju KD Vatroslav Lisinski.

“S obzirom na sve te okolnosti donio sam odluku da ću prihvatiti prijedlog UV-a i da ću razriješiti Dražena Siriščevića s mjesta ravnatelja”, rekao je Tomašević.

Objasnio je da od pet članova Upravnoga vijeća, od kojih su dvoje predstavnici zaposlenika, dok je troje izabrala Gradska skupština i to dvoje većina, a jednoga oporba, nitko nije glasao protiv smjene ravnatelja.

“Četiri su glasa bila za i jedan suzdržan. Mislim da to dovoljno govori o tome da su tu odnosi narušeni i da ove nepravilnosti ozbiljno ugrožavaju samo funkcioniranje ustanove”, zaključio je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close