Tomašević se oglasio o Samodolovim optužbama

Autor: Poslovni.hr , 08. listopad 2021. u 14:28
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije komentirao je optužbe smijenjenog člana Uprave Zagrebačkog holdinga Ante Samodola.

Ante Samodol, bivši član Uprave Zagrebačkog Holdinga, oglasio se u četvrtak prvi put nakon što je, zajedno s predsjednikom Uprave Nikolom Vukovićem, smijenjen s te funkcije. U podužem postu na svom blogu objavio je niz informacija o radu Holdinga i odnosu sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

– Moja dužnost i moj mandat koji sam dobio od građana je da djelujem kada stvari ne funkcioniraju. To je moja odgovornost prema građanima i upravljanju ovim gradom. S obzirom na to da je Holding velik i kompleksan sustav, ono što je nužno da bi se dogodila reforma Holdinga bitno je da cjelokupna Uprava dobro funkcionira, uz podršku Skupštine i Nadzornog odbora. Tu je bilo napetosti od početka, bivših članova Uprave i NO, međutim takve napetosti nisu rijetkost ni u drugim poduzećima. Nakon što smo na javnom natječaju izabrala tri nova člana Uprave i nakon što se oni nisu informirali o ključnim temama vezanim za poslovanje Holdinga od starih članova Uprave, nakon što ih se nije uključivalo u donošenje ključnih odluka morali smo intervenirati. To se ne može tolerirati, rekao je Tomašević, prenosi HRT.

– Od ostalih tri člana Uprave u najkraćem roku očekujemo prezentaciju plana poslovanja za sljedeću godinu, koji će onda biti prezentirana javnosti i Skupštini.

– Što se tiče bloga koji je izašao, ja iz pozicije gradonačelnika, iz perspektive svih objeda, ne mislim komentirati. Ne mislim da je to moja uloga niti da na to trebam trošiti vrijeme. Mi smo im dali povjerenje, i ove stvari koje izlaze van više govore o njima nego nama. Šire se različite objede o nama i optužbe da želimo koristiti Holding za vlastite financijske interese, ja potpuno odbacujem takve optužbe. Mogu reći bilo kome, ako ima bilo kakve optužbe i misli da smo napravili bilo što protuzakonito, neka tuži. Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika, poručio je Tomašević.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hahahaha

New Report

Close