Vukoviću i Samodolu nakon tri mjeseca rada otpremnine u iznosu od ukupno 189 tisuća kuna bruto 

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2021. u 13:29
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tomašević je kratko komentirao i kadrovske odluke smijenjenih predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola.
„Donosili su kadrovske odluke za koje su smatrali da su najbolje za Holding, a sada će te odluke članovi Uprave revidirati”, kazao je gradonačelnik ne želeći ulaziti u detalje.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će javni natječaj za adventske kućice biti raspisan u petak, ove godine planirane su 93 kućice, a ponude će se otvarati 18. listopada.

Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici te Strossmayerovom šetalištu i više se neće izdavati izravno. U skladu s jednoglasnom odlukom Gradske skupštine one idu na natječaj i dodijelit će se putem licitacije, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare Gradske uprave.

Bit će 93 kućice ukupno, postoji početna cijena za licitaciju za svaku kućicu i kreće se od 1.000 do 30.000 kuna. S obzirom na pravne rokove druge kriterije nismo uspjeli uvrstiti, napravit ćemo to za iduću godinu kada ćemo paziti na domaće proizvođače i na kvalitetu. Natječaj traje do 18. listopada, otvaranje će biti 22. listopada.

Klizališta ove godine neće biti, a pazit će se na kvalitetu ponude u kućicama i prohodnost svake lokacije.

Tomašević je dodao kako ne znaju kako će se razvijati situacija s pandemijom i da su se zato odlučili za upola manji broj kućica.

“Pazili smo i na prohodnost, Zrinjevac i Tomislavov trg će također biti ukrašeni iako neće biti kućica. Gledali smo da uključimo i postojeće ugostitelje u gradu, njihove terase će biti ukrašene, tako ćemo podebljati ovaj program ‘Žićbo’. Oni će se uključiti u ponudu uz sam Advent”, dodao je.

Tomašević je potvrdio da se ide dalje s projektom proširenja i modernizacije Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, koji se financira s 57 milijuna kuna iz EU fonda, a dodatnih 40 milijuna kuna past će na teret gradskog proračuna, za što je dobivena jednoglasna potpora svih klubova Gradske skupštine.

O poskupljenju komunalija – krajem godine

Također je najavio raspisivanje natječaja za četvrtog člana Uprave Zagrebačkog holdinga, koji će se baviti financijama, a rok za prijavu će biti kratak – osam dana.

Vezano za poslovanje Zagrebačkog holdinga  kazao je da mu je likvidnost otežana, dug veliki te da ne može isključiti poskupljenje komunalnih usluga za građana o čemu će više znati do kraja godine.

„Likvidnost Zagrebačkog holdinga je otežana, naslijeđen dug je jako veliki i kratkoročne obveze su velike”, kazao je Tomašević . „Mi se borimo da do poskupljenja ne dođe, na svim opcijama radimo paralelno i ništa od toga ne mogu isključiti”, dodao je Tomašević.

Rekao je da se stanje duga i dalje utvrđuje te da će više znati do kraja godine odnosno do izrade gradskog proračuna za iduću godinu.

Izrazio je nadu da će žičara uskoro početi raditi i ostvarivati prihode, a najavio je i  prodaju gradskih poslovnih prostora kako bi se povećali prihodi.

Na novinarski upit hoće li kasniti plaće u Holdingu, poručio je kako se to dosad nikada nije dogodilo pa vjeruje da i neće.

Tomašević je kratko komentirao i kadrovske odluke smijenjenih predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola.

„Donosili su kadrovske odluke za koje su smatrali da su najbolje za Holding, a sada će te odluke članovi Uprave revidirati”, kazao je gradonačelnik ne želeći ulaziti u detalje.

Negirao je da je od njih tražio da donose nezakonite odluke ili ih sprečavao radu. No, potvrdio je da su koeficijenti nekih direktora u Holdingu povećani ne želeći ulaziti u pojedinačne kadrovske odluke.

„Trebali su nam ljudi koji imaju znanja i iskustva i koji poznaju sustav i takve smo ljude izabrali, te odluke su za tu situaciju bile potrebne i dobre”, ocijenio je Tomašević.

Za otpremnine koje će nakon smijene dobiti Vuković i Samodol nakon tri mjeseca rada u iznosu od ukupno 189 tisuća kuna bruto  gradonačelnik je kazao da su razumne u poslovnom svijetu te u odnosu na neke milijunske isplaćene u prošlosti.

O zbrinjavanju glomaznog otpada Tomašević je rekao da je drobilica unajmljena, ali da je problem dozvola za drobilicu te da se zbog toga još uvijek koriste usluge privatne tvrtke čija cijena je, tvrdi, nekoliko puta manja od cijene u javnoj nabavi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tak se to dela

New Report

Close