Tomašević do daljnjega zaustavio javnu nabavu u Zagrebu, uz jedan izuzetak

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2021. u 12:10
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je stopirao javnu nabavu. Tomašević je gradskim pročelnicima poslao dokument u kojem navodi da je zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se zabranjuje pokretanje novih.

“Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjega obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave.

Iznimno, provodit će se postupci javne i jednostavne nabave provode li se u okviru projekta sufinanciranog sredstvima EU ili postoji li opravdani i obrazloženi razlog. U tom slučaju je prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika”, stoji u dopisu koje je Tomašević uputio pročelnicima gradskih upravnih tijela.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević već je najavio da rezanje javne nabave, dodavši da financijsko stanje u Gradu Zagrebu nije dobro.

Komentirajte prvi

New Report

Close