Pripuzov C.I.O.S. poslao oštro pismo Tomaševiću, imaju jasnu poruku

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2021. u 14:12
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Grupacija podržava najavljenu reviziju svih ugovora Gradskih tvrtki, uz javnu objavu rezultata i revizorskih nalaza. Ako postoje saznanja o protuzakonitom dogovaranju poslova, prijava nadležnim institucijama treba uslijediti bez odgode.

“C.I.O.S. Grupacija u obraćanju čelnicima Grada Zagreba čestitala je na izbornoj pobjedi i pozdravila najavljeno provođenje revizije svih ugovora tvrtki u vlasništvu Grada Zagreba, pa tako i ugovora sklopljenih sa članicama Grupacije, uz istovremenu javnu objavu nalaza revizije.

Povod za obraćanje C.I.O.S. Grupacije novoj gradskoj vlasti najnoviji je istup zamjenice gradonačelnika koja je za RTL DANAS izjavila da su se ugovori u ranijim natječajima u velikoj mjeri dogovarali „zna se kako“ i tu praksu žele prekinuti. Grupacija je u svojem pismu gradonačelniku Tomaševiću i gradonačelnicima izrazila spremnost za pristupanje sporazumnom raskidu važećih ugovora na njihov poziv, ako novo vodstvo Grada Zagreba smatra da je to u interesu građana i tvrtki u vlasništvu Grada.

Dužnost zamjenice gradonačelnika je da, ako ima saznanja da su važeći ugovori sklopljeni protuzakonito, kako izjavljuje, isto to bez odgode prijavi nadležnim institucijama, umjesto da o tome javno špekulira.

„Ukoliko ne želite raskinuti važeće ugovore sa C.I.O.S. Grupacijom, očekujemo da prestanu izjave u javnosti o upitnosti legitimnosti i transparentnog poslovnog odnosa Grada Zagreba odnosno Zagrebačkog holdinga sa našom Grupacijom, koja je u ovom trenutku vaš partner te koja je i dalje, kao i do sada, spremna uredno izvršavati obveze preuzete ugovorima“, stoji u obraćanju Grupacije.

C.I.O.S. Grupacija, kao niti jedna njezina članica, nije poslovnom suradnjom prouzročila nikakvu štetu Podružnici Čistoća Zagrebačkog holdinga, niti je u bilo kojem poslu sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom bilo ikakvih pogodovanja prema bilo kojoj tvrtki članici C.I.O.S. Grupacije.

Punih 30 godina C.I.O.S. Grupacija strateški i sustavno razvija svoje poslovanje, stvarajući respektabilne resurse proizvodnih kapaciteta, logističke i transportne infrastrukture, stručnih i kompetentnih kadrova. A to će nastaviti i u budućnosti”, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close