Tolušić uhićen zbog sumnji u lažiranje sredstava

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2022. u 21:59
Foto: Dubravka Petrić / Pixsell

U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji je jučer ispitan u Uskoku..

Bivši ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić priveden je u poslijepodnevnim satima u Zagrebu zajedno sa suosumnjičenikom pritvorskom nadzorniku, a očekuje ih ispitivanje u Uredu europskog javnog tužitelja, a o određivanju istražnog zatvora odluku donosi istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu.

Tolušića istražitelji sumnjiče da je prilikom dobivanja bespovratnih 2,5 milijuna kuna za projekt u kojemu je bilo predviđeno 50-postotno subvencioniranje, dok je drugu polovicu morao financirati sam, lažno prikazao da ima 50% vlastitih sredstava za vinariju, kako bi ishodio dobivanje bespovratnih sredstava. Tolušića sumnjiče i da je potaknuo Ferenca da mu da pozitivno mišljenje za vinogradarski projekt za nove nasade, lažno predočavajući da se radi o oranici bez nasada, iako je na zemljištu već prethodno zasadio vinograd.

Policija i Ured europskog javnog (EPPO) tužitelja ranije su potvrdili da su dvojica osumnjičenika u Hrvatskoj uhićeni zbog subvencijske prijevare i zlouporabe položaja vezano uz natječaje u vinskom sektoru. Tolušić je obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićenja ministra Darka Horvata.

U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji je jučer ispitan u Uskoku.

Komentirajte prvi

New Report

Close