Todorić opet među blokiranima

Autor: Saša Paparella , 16. ožujak 2018. u 08:07
'Ivica Todorić u potpunosti ignorira sudski postupak', kaže sudac istrage/B. Filić/PIXSELL

Sudac Devčić ne da mu imovinu.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je opet blokirao imovinu osnivača Agrokora Ivice Todorića i četvero njegovih suosumnjičenika, istovremeno odbivši zahtjev Agrokora za blokadom imovine Todorićevih sinova, kćeri i zeta.

Uz Todorića kojemu je blokirana sva imovina, veći dio imovine sudskom je odlukom blokiran Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviji Discordiji. Prijedlog za blokadom, odnosno "privremenom mjerom osiguranja imovinskopravnih zahtjeva" odbijen je za Pirušku Canjuga, Ivana Crnjca, Antu Todorića, Mislavu Galića, Hrvoja Balenta, Ivana Todorića, Alojzija Pandžića, Sanju Hrstić, Marijana Alagušića, Ivicu Sertića i Ivu Balent.

"Osnovana sumnja da su okrivljenici počinili inkriminirana djela, proizlazi iz pravomoćnog rješenja o istrazi Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu", stoji u odluci suca istrage Krešimira Devčića objavljenoj na e-oglasnoj ploči suda. Sudac navodi i da je Todorić "sudjelovao u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici sudjelovali u pojedinim kaznenim djelima".

U sudskom rješenju se navodi sumnja da je Lučić za Todorića, a na štetu Agrokora, sudjelovao u ostvarenju imovinsku korist od 1,5 milijarde kuna, Ljerka Puljić 793,4 milijuna, Kuštrak 1,4 milijarde, a Discordia 670,6 milijuna kuna. Navodi se i da je Todorić 2015. darovnim ugovorom prenio dio nekretnina na svoju djecu kao i da se "radi o okrivljeniku koji je nedostupan pravosudnim tijelima i u potpunosti ignorira ovaj postupak". 

Komentirajte prvi

New Report

Close