Todorić na sudu tek u svibnju

Autor: Ivana Jakelić/VL , 25. siječanj 2018. u 22:00
Raspravljat će se hoće li ga se predati Hrvatskoj/Borna Filić/PIXSELL

Ročište u Londonu odgođeno zbog procedure.

Iako je bilo predviđeno da se Ivica Todorić 10. travnja pojavi pred sucem na Westminster Magistrates Courtu u Londonu, gdje se trebalo raspravljati o hrvatskom zahtjevu za njegovo izručenje, to se, barem taj dan, neće dogoditi.

Naime, kako se neslužbeno doznaje, Todorić bi se na londonskom sudu trebao pojaviti tek u svibnju, jer je ranije zakazano ročište odgođeno zbog proceduralnih razloga.

Odbjegli vlasnik Agrokora u studenom lani sam se predao londonskoj policiji nakon što je u Hrvatskoj protiv njega i još 14 osoba pokrenuta istraga. Kako je bio nedostupan, za njim je raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog. Nakon predaje Todorić je doveden na sud, gdje se usprotivio hrvatskom zahtjevu za izručenje. Pušten je da na slobodi čeka ročište na kojem će prezentirati zašto se protivi izručenju Hrvatskoj.

No, sloboda u Londonu ipak mu je ograničena jer je dobio elektroničku nanogvicu, londonskoj policiji mora se javljati triput tjedno, a njemu i supruzi koja mu se pridružila u Londonu oduzete su putovnice. Morao je položiti i jamčevinu od 100.000 funti. Budući da se protivi izručenju RH, odluka o tome hoće li ga Velika Britanija izručiti ili ne teško da može biti donesena prije kraja 2018. 

Komentirajte prvi

New Report

Close