Tko je najbogatiji, a tko najsiromašniji u novoj Vladi

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2016. u 15:25
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Najvredniju nekretninu ima Kuščević – kuću u Nerežišćima od šest milijuna kuna.

Članovi Vlade premijera Andreja Plenkovića imaju rok do 19. studenoga za predaju imovinski kartica Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Neki od njih su to već učinili pa se tako za sada može vidjeti imovinsko stanje 16 članova Vlade.

Pet novih ministrica i ministara dosad nije bilo na dužnostima za koja je obavezno ispunjavanje imovinskih kartica pa će javnost kad ih ispune prvi put doznati koliko su “teški”. Jedan od njih je i premijer Plenković koji kao eurozastupnik dosad nije morao popunjavati imovinsku karticu, no to je učinio odmah nakon što je na prošlim izborima ušao u Sabor, a zatim postao i predsjednik Vlade.
Plenković je u svojoj kartici, koja je jučer objavljena, još kao zastupnik naveo, između ostalog, da posjeduje stan u Zagrebu od 187 četvornih metara, vrijedan 2,6 milijuna kuna. Prijavio je i ušteđevinu od 130.000 eura.

Najvredniju nekretninu u Vladi ima ministar graditeljstva Lovro Kuščević koji posjeduje kuću u Nerežišćima vrijednu čak šest milijuna kuna, piše Večernji list.

Premijer je uspio puno uštedjeti, ali štedljiviji je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je, zajedno sa suprugom, uštedio 385.000 eura.

Među dobrostojeće članove Vlade spada i potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić koja zajedno sa suprugom, inače članom uprave Ine, posjeduje popriličan broj nekretnina, a uspjeli su nešto i uštedjeti.

Martina Dalić je uz ministra financija Zdravka Marića jedina u kategoriji pokretnina prijavila vrijednosti koje nisu samo automobil. Dalić je tako prijavila slike vrijedne 30.000 kuna, a Marić sat Rolex od 50.000 kuna.

Dobrim imovinskim stanjem može se pohvaliti i ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović koji posjeduje stanove, kuće, vinograde, voćnjake…

Za razliku od svog stranačkog kolege i potpredsjednika Vlade te ministra uprave Ivana Kovačića čija je rubrika nekretnine u imovinskoj kartici ostala nepopunjena.

HDZ-ov ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić također nije imao puno toga za upisati u svoju imovinsku karticu. Naveo je da posjeduje samo stan u Virovitici i automobil.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Supruga zaposlena na Ekonomskomu fakultetu, Zagreb, godišnja neto plaća 187.747 kuna

New Report

Close