Tena Mišetić napušta Plenkovića i odlazi u kabinet Ursule von der Leyen

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2022. u 13:00
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U kabinetu predsjednice Europske komisije Tena Mišetić bit će zadužena za koordinaciju odnosa s Europskim parlamentom, nacionalnim parlamentima država članica EU i za temu Konferencije o budućnosti Europe.

Tena Mišetić, dugodišnja najbliža suradnica Andreja Plenkovića, odlazi s mjesta zamjenice predstojnika Ureda premijera na mjesto članice kabineta predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen. Na tom mjestu u Bruxellesu ona će, piše Večernji list, biti koordiniratorica odnosa s Europskim parlamentom, nacionalnim parlamentima država članica EU i za temu Konferencije o budućnosti Europe.

Tena Mišetić bila je asistentica Andreja Plenkovića dok je on bio zastupnik u Europskom parlamentu i na tom mjestu se profilirala kao najbliža njegova suradnica. Plenković ju je vodio u unutarstranačku kampanju za mjesto predsjednika HDZ-a, oslanjao se na nju u organizaciji te kampanje, a potom, kad je izabran za šefa HDZ-a i nakon pobjede na parlamentarnim izborima, Tena Mišetić je nastavila biti njegova najbliža suradnica s mjesta zamjenice šefa kabineta ureda predsjednika Vlade.

Njezin transfer iz Plenkovićeva kabineta u kabinet Ursule von der Leyen predstavlja prvi takav slučaj otkako je Hrvatska punopravna članica EU: prvi put da u kabinet čelnika Europske komisije dolazi raditi netko iz Hrvatske, i to netko od najbližih suradnika premijera.

– Tena Mišetić pokazala je visoki stupanj znanja te je dala veliki doprinos funkcioniranju Vlade, a njenu radnu energiju, operativnost i entuzijazam cijenili su članovi Vlade i suradnici – rekao je jedan od suradnika Tene Mišetić, koji je govorio pod uvjetom anonimnosti. Nakon ukupno sedam i pol godina rada, dodaje, logično je da je došlo vrijeme i za nju da krene dalje u profesionalnoj karijeri. Svi s kojima je radila u Banskim dvorima žele joj, zaključuje taj sugovornik, puno uspjeha na novom poslu u Europskoj komisiji.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close