Tedeschi o Uljaniku i 3. Maju: Blamaža, neodgovornost i neznanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. ožujak 2019. u 08:36
Foto: Filip Kos / Pixsell

Poručuje da su Uljanik i 3. Maj bili svjetska klasa, no i kako je tri tisuće zaposlenih u brodogradilištima jednako važno kao i isti broj primjerice zaposlenika varaždinskog Varteksa.

Predsjednik Uprave Atlatnic Grupe Emil Tedeschi na dodjeli nagrade za EY Poduzetnika godine osvrnuo se i na situaciju u brodogradilištima Uljanik i 3. Maj.

"Kakva blamaža u upravljanju, kakva blamaža u nadzoru, kakva neodgovornost i neznanje političkih elita", oštar je bio Tedeschi.

Poručuje da su Uljanik i 3. Maj bili svjetska klasa, no i kako je tri tisuće zaposlenih u brodogradilištima jednako važno kao i isti broj primjerice zaposlenika varaždinskog Varteksa.

Upitao se tko ima pravo dati i jednu kunu javnog novca brodogradnji, u odnosu na zaposlene primjerice u tekstilnoj ili drvnoj industriji ili bilo kojem drugom poduzeću ili sektoru. 

Komentari (11)
Pogledajte sve

IMHO tijek novca :
Porez-vlada- poticaj- ulpl ( uljanik plovidba ) – uljanik
Znaci izvor smo mi. Porezni obveznici.


Nije istina da je 3.000 zaposlenih isto kao u Varteksu jer su još stitine firmi kooperanata i dobavljača živjele od Uljanika i 3. maja.

…..da su svi sjedili doma i dobivali tzv. plaću bilo bi jeftinije, a dodana vrijednost veća! Istarska politička mafija je jaka i dobro umrežena! Kome nije jasno?

Rekao je veliki moralni i intelektualni autoritet, nakon Jelene Veljače najveći kojega smo ikad imali.

Naime, ugovarao se je velik broj brodova, za koje cijena nije bila bitna, niti su se realno u tim rokovima mogli izgraditi, samo da bi se došlo do avansa, s kojima bi se onda krpalo samo preživljavanje Uljanika.
Ako to nije teški krimen odnosno prevara s predumišljajem, onda ne razumijem, o čemu mi uopće pričamo.

upravo tako je pod zadnje “poslovao” i VDKT pa šutke i bez suvislog komentara po medijima, jednostavno nestao a isto tako je zapošljavao tisuće ljudi i nikome ništa, niti slova o tome…

New Report

Close