Tedeschi: Milanovićeva vlada stabilizirale neke stvari, ali ne dovoljno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2015. u 12:05
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

“Vlada je u tri godine doduše neke stvari konsolidirala, ali to ni iz daleka nije dovoljno.”

Milanovićeva vlada je u tri godine otkako je na vlasti neke stvari stabilizirala, ali je propustila izvesti odlučnije poteze na početku svog mandata, izjavio je za portal slovenskog Telekoma vlasnik Atlantic grupe Emil Tedeschi, u razgovoru u kojemu je govorio najviše o razvoju svoje tvrtke, ali i sportu i političkim temama.

"Vlada je u tri godine doduše neke stvari konsolidirala, ali to ni iz daleka nije dovoljno. Propustila je izvesti više odlučnih i konkretnih poteza u prvoj godini mandata", kazao je Tedeschi, dodavši da je sadašnja vlada državu preuzela u vrlo nezahvalnom trenutku, "u dubokoj gospodarskoj krizi s katastrofalnim stanjem javnih financija i zabrinjavajućom stopom korupcije i kriminala".

Ocijenivši da je zabilježeni rast BDP-a u zadnjem kvartalu prošle godine doduše mali ali poticajan, Tedeschi je kazao da je veliko postignuće Milanovićeve vlade da je postavila neke standarde rada u pogledu transparentnosti te nultu stopu tolerancije na korupciju i počela uvoditi opći red u društvu.

Na pitanje zašto Atlantic grupa nije u Sloveniji, gdje je prije nekoliko godina kupila Droga-Kolinsku za 382 milijuna eura, postavila svoju novu tvornicu energetskih pločica Multipower nego se odlučila za Novu Gradišku, Tedeschi je rekao da je u izboru bilo više desetaka lokacija u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Njemačkoj, ali da je "matematika pokazala" da je najisplatljivije tvornicu sagraditi u Hrvatskoj te da to nije učinio zbog domoljublja nego iz ekonomskih razloga, imajući u vidu subvencije, porezne olakšice, infrastrukturu i prometne veze.

Na pitanje o mogućim novim investicijama preuzimanjem tvrtki Tedeschi je kazao da su akvizicijske mete Atlantic grupe sada usmjerene uglavnom izvan regije, jer je u njoj već postigla dovoljan rast.

Na pitanje o suradnji s Agrokorom Ivice Todorića Tedeschi je kazao da surađuju već više od 20 godina i da su proizvodi Atlantic grupe na policama Agrokorove prodajne mreže.

Dio razgovora odnosio se na košarkaški klub Cedevitu i sponzoriranje drugih sportova koje provodi Atlantic grupa, a na pitanje o nogometu, Tedeschi je kazao da ne razmišlja o sponzoriranju tog sporta.

Komentirajte prvi

New Report

Close