‘Svima nam je cilj da grad bude čist, stalno otvoren natječaj za radna mjesta u Čistoći’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. rujan 2023. u 14:00
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pročelnica riječkog Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Maja Malnar izrazila je zadovoljstvo razgovorima sa sindikalistima i predstavnicima radnika.

Radnici riječkog komunalnog društva u srijedu ujutro su spontano, mimo organizacije sindikata, pokrenuli štrajk, nezadovoljni visinom plaća, a tijekom dana im je ponuđeno povećanje plaća od 15 posto od rujna.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je nakon sastanka s predstavnicima dvaju sindikata i radnika Čistoće u izjavi za novinare rekao da je ponuđeno, u njegovo ime i direktora Čistoće Bojana Jurdane, povećanje plaća i materijalnih prava od plaće za rujan za 15 posto.

“To može društvo jamčiti, a zatraženo povećanje od 30 posto je neizvedivo”, ustvrdio je Filipović. Pregovori se nastavljaju i očekujemo da će radnici prihvatiti ovu ponudu, naveo je.

Izrazio je i žaljenje zbog štrajka. “Za danas je bio planiran sastanak sa predstavnicima sindikata, na kojem bi im se ionako ponudilo povećanje plaća za 15 posto”, istaknuo je Filipović.

Naveo je da će se nastaviti pregovaranje, te da će se nastojati osigurati daljnje povećanje plaća i materijalnih prava do kraja ove godine.

Pročelnica riječkog Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Maja Malnar izrazila je zadovoljstvo razgovorima sa sindikalistima i predstavnicima radnika.

Radnicima u operativi Čistoće ponuđeno je povećanje plaća za 15 posto, a onima u administraciji za sedam posto od rujna. I ona je naglasila da će se nastaviti pregovori o novom kolektivnom ugovoru te da su ustvrdili da postoji prostor za poboljšanje uvjeta rada i plaća.

Svima nam je cilj da grad bude čist, istaknula je. Na pitanje o nedostatku radnika, odgovorila je da je stalno otvoren natječaj za deficitarna radna mjesta u Čistoći.

Komentirajte prvi

New Report

Close