Sveučilištu u Zadru odobren EU projekt vrijednosti tri milijuna kuna za obrazovanje u plavom sektoru

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2017. u 11:55
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Kroz drugu godinu projekta će se izraditi otvoreni on line tečaj iz područja uzgoja i prerade ribe, odnosno dobre proizvođačke prakse u ribarstvu i akvakulturi.

Odjelu za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru zajedno s partnerima je za projekt  „Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources – BLUE SMART“ odobreno sufinanciranje EU iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo (European Maritime and Fisheries Fund) EMFF na natječaju: „Blue Careers in Europe“. Ukupna vrijednost projekta je 399.493,00 €, a odobrena EU sredstva iznose 319.593,00 €, odnosno 80%.

Nositelj projekta je Sveučilište u Zadru (Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu), a partneri su: Cromaris d.d., WWF Adria, te Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA.

Projekt je započeo s provedbom 01/01/2017., te će trajati do 31/12/2018. godine.

Cilj projekta je stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva i povećanje zapošljivosti sadašnjih i budućih radnika ovog sektora u Zadarskoj županiji.

Za postizanje spomenutog cilja tijekom prve godine projekta izradit će se program te pokrenuti novi diplomski studij „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima” na Sveučilištu u Zadru.

Kroz drugu godinu projekta će se izraditi otvoreni on line tečaj iz područja uzgoja i prerade ribe, odnosno dobre proizvođačke prakse u ribarstvu i akvakulturi.

Kroz projektne aktivnosti stvorit će se uvjeti za osposobljavanje novih generacija studenata i stručnjaka s odgovarajućim vještinama, te pružiti ljudima koji su već zaposleni nove potrebne vještine, koje odgovaraju realnim potrebama sektora ribarstva kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana Zadarske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close