Svakim danom kolovoza turističke brojke sve bolje, evo najnovijih

Autor: Marija Crnjak , 12. kolovoz 2021. u 12:39
06.08.2021., Pula - Obala od kampa Stoja pa sve do Muzila puna je kupaca, onih koji uzivaju i leze na suncu ali i onih koji skacu sa stijena te kajacima obilaze pecine i sakrivene uvale. Ljeto je na vrhuncu, a turista u Puli ne nedostaje. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza pa i rujna su također vrlo dobre“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić

O tome koliko je izazovna ova sezona govori i to da su turističke vlasti čini se odlučile brojati svaki postotni bod plusa u noćenjima. Tako je tek 4 dana nakon što je Ministarstvo turizma objavilo da je u kolovozu postignuto 91 posto rezultata iz 2019., Hrvatska turistička zajednica danas pustila najnoviju brojku o postignutih 93 posto noćenja iz te rekordne godine.

Na današnji dan eVisitor je tako izbrojao da je u dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj ostvareno oko 1,6 milijuna dolazaka te oko 12 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje kolovoza lani predstavlja rast 20 posto u dolascima i 29 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. godine to je 80 posto rezultata u dolascima i 93 posto u noćenjima, kažu u HTZ-u.„Iznimno dobri trendovi turističkog prometa iz srpnja nastavljeni su i tijekom kolovoza u kojem smo praktički izjednačili rezultat postignut u kolovozu rekordne 2019. godine. Svi dosadašnji rezultati posljedica su vrlo dobre pripreme i provedbe sezone od strane cjelokupnog turističkog sektora i mjera Vlade, ali i činjenice da je naša zemlja najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza pa i rujna su također vrlo dobre“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je za daljnje tijekove najključnije održavanje povoljne epidemiološke slike, pridržavanje svi propisanih epidemioloških mjera i preporuke kao i procjepljivanje stanovništva u što većem broju.

Naime, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 8 milijuna dolazaka i 49 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast 46 posto u dolascima i 37 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine to je 60 posto rezultata u dolascima i 70 posto u noćenjima.

U Hrvatskoj i dalje na dnevnoj bazi boravi više od milijun turista od kojih je oko 920 tisuća inozemnih. Trenutno najviše turista boravi u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po nacionalnosti najviše je Nijemaca i domaćih turista, a zatim slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi. Dodaju također kako je u Hrvatskoj prije dva dana, dakle već u kolovozu, premašen ukupan broj turista iz 2020. godine što je također potvrda odlične pripreme i provedbe sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close