Sud je potvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora karlovačke Toplane

Autor: Agencija VLM , 09. lipanj 2014. u 12:20
Direktor Toplane Denis Janzetic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Denisu Janžetiću prijeti jedna od pet godina zatvora, član je HSS-a i na čelu Nadzornog odbora tvrtke Zelenilo.

Općinski sud u Karlovcu je potvrdio optužnicu protiv bivšeg i posljednjeg direktora karlovačke gradske tvrtke Toplana Denisa Janžetića, kao i protiv Toplane u stečaju, pa će se provesti sudski postupak koji će utvrditi je li se ogriješilo o Zakon o strateškim i robnim zalihama.

Podsjetimo da je u srpnju 2012. godine Ministarstvo gospodarstva podnijelo kaznenu prijavu protiv Toplane i Janžetića, jer je u prethodnoj sezoni grijanja ta tvrtka koju je tada vodio navodno neovlašteno potrošila dio uskladištenih robnih zaliha, koje su vlasništvo države i koje služe za slučaj ratova, katastrofa i slične izvanredne situacije.

Janžetić nije tada htio komentirati kaznenu prijavu, jer su ugovori o skladištenju robnih zaliha državna tajna.

Gradonačelnik Damir Jelić je rekao da nitko iz Grada nije dao uputu direktoru da neovlašteno posegne za robnim rezervama. Janžetić se naknadno očitovao na optužnicu Optužnom vijeću i ustvrdio da je „njegovo postupanje bilo u krajnjoj nuždi koja isključuje protupravnost počinjenog djela“.

Janžetiću prijeti jedna do pet godina zatvora. Denis Janžetić član je HSS-a i na čelu je Nadzornog odbora tvrtke Zelenilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close