Studenti se natječu na dizajnerskom hackathonu za Adidas

Autor: Marta Duić , 25. listopad 2021. u 22:00
Zadatak je osmisliti prijedlog za brendiranje trgovine u samom centru grada/PD

Natjecanja poput ovog oplemenjuju nastavni proces te daju priliku mladima da pokažu kreativnost.

Po prvi puta Visoko učilište Algebra bit će domaćin hackathona u sklopu međunarodnog natjecanja u kreativnom dizajnu The International Creative Design u kojem se tijekom pet dana, studenti natječu u izradi kreativnog rješenja za klijenta.

Na natjecanju koje će trajati od 25. do 29. listopada 2021. svoje će dizajnerske i kreativne snage odmjeriti studenti Sveučilišta primijenjenih znanosti Hanze iz Groningena (Hanze University of Applied Sciences) u Nizozemskoj i studenti Visokog učilišta Algebra.

Natjecanja poput ovog oplemenjuju nastavni proces te daju priliku mladima da pokažu kreativnost, a natjecat će se četiri tima od pet studenata koji će imati i podršku mentora. ˝Suradnja s nizozemskim sveučilištem još je jedan od koraka u širenju mreže internacionalnih institucija s kojima surađujemo, a prilika da studenti pritom rade na rješenju za globalno prepoznatljivog klijenta važna je za njihovo stjecanje iskustva˝, kaže Siniša Bogdanović, voditelj studija dizajna na Visokom učilištu Algebra.

Zadatak za natjecatelje je izrada konceptualnog prijedloga za brendiranje specifičnog prostora unutar brand key storea u Zagrebu, točnije u adidas trgovini u Ilici, a od natjecatelja će tražiti da dizajn bude fokusiran na održivost i digitalizaciju te da je prilagođen prostoru i okruženju.

˝Adidas je blizak generaciji Z i mladim kreativcima i upravo su oni u fokusu našeg brenda. Zanima nas kako mlade inspirira naš brend, kako uopće vide maloprodaju budućnosti i na koji način razmišljaju o održivosti. Veselimo se rješenjima i ponosni smo što smo upravo mi prvi klijent u ovom međunarodnom projektu ˝, poručuje Ivana Vukušić, Retail Marketing Manager iz Adidasa.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close