Studenti će moći učiti o antikorupciji i transparentnosti u javnoj upravi

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2018. u 09:00
FOTO: Goran Jakuš/Pixsell

Hrvatska zajednica županija od rujna provodi projekt ‘Anti-corruption and transparency in public administration training for trainers and students’ koji je financiran od strane Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora. Ukupna vrijednost projekata je 15 tisuća američkih dolara, od čega Hrvatska zajednica županija sudjeluje s tri tisuće dolara.

U suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose IRMO, Zajednica će ovaj projekt provoditi do 29. rujna 2018. godine. Tema projekta je antikorupcija s posebnim naglaskom na studente koji će tijekom ovog jednogodišnjeg projekta učiti o antikorupciji i transparentnosti u javnoj upravi. Kako u srednjim školama i fakultetima ne postoji predmet ili tematska cjelina koja bi se bavila ovom problematikom, ovim će projektom biti educirani profesori koji bi željeli u svoj program uvrstiti i dio o korupciji.

Profesorima će trodnevni trening na ovu temu održati istaknuti američki stručnjak iz područja antikorupcije Eric M. Uslaner. Osim edukacije za profesore i radionice sa studentima u projektu je planirana još jedna aktivnost, a to je okrugli stol ‘Antikorupcija i transparentnost u javnoj upravi’ koji je održan 8. prosinca u Zaprešiću. Na njemu su sudjelovali dr.sc. Igor Klopotan (Sveučilište Sjever), dr.sc. Renato Matić (Hrvatski studiji), Tomislav Matoc (Ministarstvo pravosuđa) i Duje Prkut (GONG).

Komentirajte prvi

New Report

Close