Stručnjaci savjetuju koliko često trebamo servisirati bojlere

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2019. u 12:55
Foto: Getty Images

Bojler se treba spojiti direktno iz zida odgovarajućim kabelom, nikako preko utičnice – i to s obveznim uzemljenjem.

Kvarovi na električnim bojlerima najčešće su izazvani neispravnim priključkom, a preporučeno ih je servisirati svake dvije godine, piše Glas Slavonije.

‘‘Ljudi svakakvim kabelima spajaju električne bojlere. Bojler se treba spojiti direktno iz zida odgovarajućim kabelom, nikako preko utičnice – i to s obveznim uzemljenjem. Kako je naša voda poprilično tvrda, jednom u dvije godine trebalo bi pozvati servisera koji će potom izvaditi grijač, očistiti ga od kamenca, a prema potrebi ga i zamijeniti novim. Isto tako, termostat električnog bojlera mora biti ispravan, kao i sigurnosni ventil na hladnoj vodi koji će u slučaju pregrijavanja automatski ispuštati paru kako ne bi došlo do eksplozije‘‘, savjeti su Stjepana Herege iz osječkog ovlaštenog Končar servisa.

Pregled plinskog bojlera, njegovo podešavanje i čišćenje potrebno za kvalitetniji i dugotrajniji rad, ali i kako vašu obitelj i sebe ne biste izlagali velikoj opasnosti od udisanja ugljičnog monoksida, trebalo bi provesti jednom godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close