Stručnjaci raspravljaju o administrativnim barijerama

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2014. u 09:13
Izvor: Shutterstock

13.lipnja 2014. s početkom u 10 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Poslovni dnevnik organizira okrugli stol u sklopu projekta Poslovni uzlet

Poslovnu snagu Hrvatske oduvijek su činila mala i srednja poduzeća za koja bez zadrške možemo reći da su pokretačka snaga hrvatskoga gospodarstva. U želji da potakne segment malih i srednjih poduzetnika i upozna javnost s pokretačima hrvatskog gospodarstva, Poslovni dnevnik je početkom 2014. godine pokrenuo projekt Poslovni uzlet. Riječ je o pozitivnom projektu na regionalnoj i nacionalnoj razini koji kroz prizmu poduzetnika prati cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Projekt Poslovni uzlet propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, a samim time utječe na percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj te pokazuje da je i u izazovnim tržišnim okolnostima moguće biti uspješan, raditi i napredovati. 

U sklopu projekta do sada su organizirana tri okrugla stola, zatvorenog tipa, na temu „Žene poduzetnice“, „Najpropulzivniji sektori“ i  „Izvozne mogućnosti“.

Sudionici okruglih stolova su predstavnici realnog sektora, HUP-a, predstavnici akademske zajednice te partneri projekta Poslovni uzlet. Cilj je istaknuti pozitivne priče malog i srednjeg poduzetništva kao i probleme s kojima se susreću.

13.lipnja 2014. s početkom u 10 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Poslovni dnevnik organizira zadnji u nizu okruglih stolova u sklopu projekta Poslovni uzlet pod nazivom Administrativne barijere.

Glavne teme panela su utjecaj čestih promjena zakona na cijenu poslovanja, problematika neujednačenih lokalnih zakona, zakonski kurioziteti koji otežavaju svakodnevno poslovanje, porezna penalizacija uspjeha i koliko vremena zapravo poduzetnici potroše na administraciju.

Uz paneliste Zdenku Lončar, pomoćnicu ministra poduzetništva i obrta, Krešimira Lipovšćaka partnera tvrtke Crowe Horwath i glavnog zaduženog za odjel regulatornog i poreznog savjetovanja, Časlava Žaju, direktora Sektora pravnih poslova Croatia osiguranja i predsjednika Glavne skupštine Croatia Lloyda te Anu Jergović, direktoricu marketinga Cotrugli Business School, moderator Vladimir Nišević iz Poslovnog dnevnika odgovorit će na ključna pitanja i razjasniti problematiku administrativnih barijera.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close