Stručna edukacija: Kako do bespovratnih sredstava iz programa “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2013. u 13:49
Slika je preuzeta s portala croenergo.eu

Operativni program “Regionalna konkurentnost 2007.-2013.” usmjeren je poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini.

Operativni program "Regionalna konkurentnost 2007.-2013." usmjeren je poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

U sklopu Operativnog programa, Prioritetne osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) za koju je nadležno Ministarstvo poduzetništva i obrta predviđena je provedba sheme dodjele bespovratnih potpora pod nazivom "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva".

Ukupan iznos sredstava za financiranje obje Grupe je 255.714.160,00 kn pri čemu je minimalan iznos potpore 3.800.000 kn a maksimalan iznos 26.000.000 kn sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima.

Dodjelom bespovratnih sredstava pružit će se potpora razvoju konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva kroz pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje malog i srednjeg poduzetništva i sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima, povećavajući na taj način regionalnu konkurentnost i brži gospodarski rast. Program dodjele bespovratnih sredstava također će doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora.

Državna potpora koja će se odobriti u okviru ove sheme neće se kumulirati s drugom državnom potporom ili de minimis potporom dodijeljenom u bilo kojem obliku i iz bilo kojeg izvora, uključujući državnu potporu na temelju Programa dodjele državnih potpora.

Savez za energetiku Hrvatske će u utorak, 21.01.2014. godine, u svojem Informativnom centru (ul. Petra Hektorovića 2/V) održati stručnu edukaciju u okviru GREENVESTbiz-a, a putem kojeg se zainteresirani poduzetnici mogu pobliže upoznati s uvjetima i načinima prijave (pregled i ciljevi natječaja; dopuštene i nedopuštene aktivnosti; koje projekte i pod kojim se uvjetima poduzetnici mogu prijaviti; pregled natječajne dokumentacije i praktični rad u pripremi prijavnih obrazaca).

Cijena kotizacije iznosi 1.000,00 HRK s uključenim PDV-om te uključuje sudjelovanje na cjelodnevnoj stručnoj edukaciji (10:00-17:00), ručak, radne materijale te potvrdu o sudjelovanju odnosno upisu jedne obvezne odslušane teme GREENVESTbiz-a. Svoju prijavu možete izvršiti ispunjavanjem obrasca u nastavku ili obrasca u vezanim dokumentima na ovom linku.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS
 

Komentirajte prvi

New Report

Close