Stranih je turista svaki dan za 30.000 više, nijedan nije zaražen

Autor: Marija Crnjak , 02. srpanj 2020. u 08:00
U srijedu ujutro vlakom je u Rijeku iz Praga došlo 520 turista/NEL PAVLETIĆ/PIXSELL

Iz Praga je jučer u Rijeku stigao prvi vlak RegioJeta s 520 Čeha i Slovaka.

Trenutačno je u Hrvatskoj otvoreno 644 hotela i 344 kampova i svakodnevno se otvaraju novi turistički objekti i sadržaji u destinacijama diljem obale, izvijestila je Hrvatska udruga turizma (HUT).

Kako ističu, boravak u turističkim objektima na hrvatskom Jadranu ove je godine još komforniji, obzirom na to da je veliki broj objekata smanjio kapacitete kako bi osigurao maksimalnu sigurnost.

Najveća turistička kompanija Valamar, primjerice, smanjila je kapacitete u svim smještajnim objektima za 20 posto, te je prilagodila kapacitete dodatnih sadržaja kako bi gostima osigurali dodatni komfor.

Hrvatsku je prema službenim podacima Hrvatske turističke zajednice u prvih šest mjeseci posjetilo više od 1,6 milijuna turista, koji su ostvarili više od 7,6 milijuna noćenja, a do ove objave tijekom boravka u svim tipovima komercijalnih smještajnih objekata u Hrvatskoj, bolešću Covid-19 nije zaražen nijedan turist.

“Potražnja za Hrvatskom kao destinacijom za ljetni odmor raste iz dana u dan i broj turista se kontinuirano povećava za njih oko 30.000 dnevno. Trenutno je najviše inozemnih gostiju iz Njemačke, nakon toga iz Slovenije, Češke, Poljske i Austrije.

Iz Praga je jučer u Rijeku stigao prvi vlak RegioJeta s 520 Čeha i Slovaka. Vlakovi na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka idu do kraja kolovoza, a interes za takav dolazak na obalu je golem, prodano je više od 30.000 karata. Preko službene aplikacije Enter Croatia, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, dosad se za ulazak u RH prijavilo više od milijun gostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close