Imamo 91 novog bolesnika u 24 sata, to je već značajan rast, objašnjeni su razlozi

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2020. u 15:59
Foto: POOL/FAH

Prosječna dob zaraženih je 48,02 godine. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto. U 16 sati očekuju se nove informacije.

U Hrvatskoj je u odnosu na 9 ujuto povećanje 35 pozitivnih, ukupno 586, povećanje za 91 bolesnik u 24 sata što je već veći broj. Razlog je zaraza u Biogradu i Zadru. Ukupno je zaraženo 586 osoba.

“Razlog većeg rasta je nova biolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u smaoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni”,  kazao je ministar Beroš.

Krunoslav Capak kazao je kako imamo porast broja oboljelih među zdravstvenim djelatnicima.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kaže da je boravak na otvorenom prostoru dobar jer se virus tada teže širi, ali ako ostvarimo socijalni kontakt virus se širi. Dobro je izaći van, ali ne smijete održavati socijalni kontakt, istaknuo je. Otvoreni prostor je dobar za sprečavanje širenja virusa, ali ne ako ostvarujemo socijalni kontakt, rekao je.

Davor Božinović potvrdio je pogibiju hrvatskog branitelja iz Sesveta s troje djece na građevinskim radovima sanacije posljedica od potresa. Izrazio je duboku sućut obitelji i pozvao odgovorne službe da pojačaju sigurnost onih koji rade na sanaciji.

U proteklih 24 sata zabilježeno je 70 novih bolesnika, to je i dalje linearni, a ne eksponencijalni rast, objavljeno je jutros u 9 na konferenciji za novinare.

.Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, danas je u prijenosu uživo na Facebook stranici Koronavirus.hr odgovarla na sva pitanja gledatelja vezana uz koronavirus, naglasila je da će epidemija jednom proći i da se moramo držati svih poduzetih mjera, a osvrnula se i na brze testove koji su se pojavili na tržištu.

“Treba biti oprezan pri kupovini testova jer na tržištu još nema kvalitetnih testova. Prodavanje kojekakvih testova može nas i ugroziti jer ćemo dobiti osjećaj lažne sigurnosti. Testovi koji su dostupni slobodno ljudima na tržištu pokazali su na našem testiranju katastrofalni jer su pozitivnim pacijentima pokazali negativan nalaz. To je biznis, taj pritisak ide od jednog dijela proizvođača kojima je cilj da se što prije stave ti neprovjereni testovi na tržište. Treba biti oprezan”, rekla je Markotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close