Sramotni intervju: Što nudi Hrvatska? Ne bih vam znao reći

Autor: Marija Brnić , 06. svibanj 2013. u 13:31
Joško Klisović/PIX

Klisović je intervju dao kao voditelj službenog posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva u Astani.

Ima li kraja sramoćenju hrvatske politike i kada će konačno diplomacija raditi u korist razvoja gospodarstva Hrvatske, jedino je što se čovjek može zapitati nakon što pročita intervju što ga je prošli tjedan u Kazahstanu za državnu informativnu agenciju Kazinform dao zamjenik ministrice vanjskih poslova Joško Klisović.

Na upit što bi u Hrvatskoj moglo biti interesantno za kazahstanske gospodarstvenike, Klisović je dao sljedeći odgovor: "Na žalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje, jer mi treba više vremena da bih vam pribavio više informacija o širem području interesa za kazahstanske gospodarstvenike u Hrvatskoj". Klisović je intervju inače dao kao voditelj službenog posjeta hrvatskog gospodarskog izaslanstva u Astani, glavnom gradu te naftom, plinom, uranom i zlatom bogate države.

 

Klisovićeva izjava

Na žalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje, jer mi treba više vremena da bih vam pribavio više informacija o širem području interesa za kazahstanske gospodarstvenike u Hrvatskoj

Iznenađuje i razočarava da za lobiranje u privlačenju Hrvatskoj nasušno potrebnih ulagača nije spreman upravo Klisović, čovjek brilijantne karijere, koji se gotovo 20 godina uspinjao u MVP-u, nakratko bio i glavni tajnik Atlantic grupe i predstojnik Ureda Predsjednika RH Ive Josipovića. Za nadati se da su poslovnim ljudima Kazahstana više o mogućnostima ulaganja u Hrvatskoj znali reći ostali iz delegacije, ali ipak začuđuje ovakav gaf, posebice nakon najava preokreta u radu diplomacije i njezinog stavljanja u funkciju jačanja izvoza i privlačenja ulaganja.

"Moj intervju u Kazahstanu je krivo interpretiran, jer sam u svim tamošnjimsusretima, vrlo jasno prezentirao mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj, posebno u energetici, infrastrukturi i turizmu", reakcija je Joška Klisovića, zamjenika Vesne Pusić, koji je krajem travnja vodio hrvatsko izaslanstvo u posjeti Kazahstanu. Za Jutarnji list Klisović je pojasnio da je cilj bila prezentacija hrvatskog gospodarstva i ulaganje kazahstanskih kompanija. Ali na povratku, Klisovića je dočekalo poprilično iznenađenje jer je u međuvremenu u Kazahstanu objavljen njegov intervju, u kojem se, navodno, nije najbolje snašao – piše list.

Komentari (25)
Pogledajte sve

u mom postu ti je sve napisano i detaljno objašnjenje trenutne situacije u rh.
jedini način je protek 40 godina koliko je mojsiju trebalo da židove odvede o obećanu zemlju iliti metafora- dok ne dodje nova generacija koja nije zadojena samoupravnim socijalizmom.

80-ih ih je udba procijenila da se juga neminovno raspada i pokrenula je proces inflitracije svojih kadrova u kvazi-demokraciju i kvazi- stranke u cijeloj bivšoj eseferjot .
90 posto tajkuna i ozbiljnih biznisa je ili prodano strancima uz proviziju ili predato u ruke genex-astra pouzdanih kadrova.



@Twixer
, bravo za argumentirani komentar na temu. Kako i sami vidite, zasto bi politicari bili bolji od naroda kojeg (re)prezentiraju? Dvadesetak komentara, a samo dva imaju veze sa krucijalnim pitanjem ovog drustva, odnosno temom! Svi ostali komentari su kao i politicari, maje-vise "hot air"!
Nazalost, tesko je Hrvata nauciti konstruktivnosti, zato i jesmo tu gdje smo!
Nista u zivotu drzave ili privatne osobe nije slucajno.

@Twixer, bravo za argumentirani komentar na temu. Kako i sami vidite, zasto bi politicari bili bolji od naroda kojeg (re)prezentiraju? Dvadesetak komentara, a samo dva imaju veze sa krucijalnim pitanjem ovog drustva, odnosno temom! Svi ostali komentari su kao i politicari, maje-vise “hot air”!
Nazalost, tesko je Hrvata nauciti konstruktivnosti, zato i jesmo tu gdje smo!
Nista u zivotu drzave ili privatne osobe nije slucajno.

Tužne li nam države[emo_ooooo]što je još gore ne vidim svjetlo na kraju tunela!
očito smo birali suviše emocionalno u zadnjih 20ak god.!nadam se da će pragmatičnost i dosljednost ovaj put pobjediti jer nemamo mjesta za još jednu grešku[emo_vrtimise]

Tako je to kada su na funkcijama “nasi prijatelji i kumovi” a ne strucni…Koalicija je preuzela odgovornost – to je bilo objasnjenje. Bogami i je preuzela odgovornost sa bezveznjacima. I dobit ce sto su sijali …sa bezveznjacima.

New Report

Close