Što će se dogoditi s mirovinskim sustavom ako propadne Nexe grupa?

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2012. u 15:28
Ilustracija / PXL

“Mirovinski fondovi u 2011. kupili su 24 milijuna eura obveznica Nexe grupe, jedne od najvećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj.”

„Mirovinski fondovi u 2011. kupili su 24 milijuna eura obveznica Nexe grupe, jedne od najvećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Sada Nexe predlaže odgodu plaćanja od devet godina uz prepolovljene kamate jer su ostali bez novca. Znači li to da se Mirovinski fondovi protive planu našičke Nexe grupe da odgodi isplatu svojih 120 milijuna eura vrijednih obveznica, što znači da je pred nama još jedna borba vjerovnika i dužnika oko isplate dugova“, piše Jutarnji list.

List piše kako je „proizvođač građevinskog materijala u poruci poslanoj preko Zagrebačke burze obavijestio je da za 6. prosinac saziva skup svih kupaca svojih obveznica na kojoj će im ponuditi odgodu plaćanja od devet godina uz prepolovljenu kamatu, što znači da bi se vjerovnici naplatili tek 2022. godine uz manju zaradu od očekivane“.

„Sve je moguće, pa čak i propast tvrtke ako bi se ostvario najgori scenarij“, kaže predstavnik jednog od mirovinskih fondova za Jutarnji.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ili im propadaju investicije kao Nexe, Magma, Ingra, Dalekovod ili im bježe kao Viro, Belišće i Istraturist. Kako god okreneš oni uspiju izgubiti lovu.
Meni se čini da je mirovincima najpametnije ulagati samo u državne obveznice bar će nešto biti od penzija ako država ne propadne.

Ajde da se napokon počelo pisati o ovome.

Hoće netko nacrtati ovim plaćeničkim novinarima što će se desiti kad propadne ne samo Nexe grupa nego i ostale perjanice ulaganja mirovinskih fondova u RH. Gospodo draga, ostati ćete bez mirovina i jedina mirovina vama i ostalima koji su trebali to kontrolirati biti će kontejner za smeće.

New Report

Close