Stižu promjena vremena, grmljavinsko nevrijeme i puno kiše. Opet

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2023. u 10:15
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Za područje gotovo cijelo zemlje, izdano je za sutra žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Naime, žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, nije izdano samo za dubrovačku regiju

“U drugom dijelu vikenda nakon sunčanijeg prijepodneva ponovno su mogući pljuskovi, osobito u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gorju, zatim i u središnjoj Hrvatskoj.

U ponedjeljak i utorak pljuskovi će biti česti, mjestimice i izraženiji, a i u nastavku tjedna u većini unutrašnjosti se ne može izdvojiti dan kada bar negdje neće biti kiše, pa i u obliku pljuskova.

No, barem će na Jadranu biti više sunčanog vremena i pritom vrlo toplo, no ne i vruće, uz uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, ponekad i sjeverozapadni”, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku emisiju Vrijeme uoči HRT-ovog Dnevnika u 19 sati pripremila Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Za područje gotovo cijelo zemlje, izdano je za sutra žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Naime, žuto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno, nije izdano samo za dubrovačku regiju.

“Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, poručio je DHMZ.

Komentirajte prvi

New Report

Close