Stižu nove strože mjere za Zagreb, strategija za metropolu dosad neviđena u Hrvatskoj?

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2020. u 08:20
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zbog 90 posto pozitivnih slučajeva koji su asimptomatski ide se u smjeru novih mjera. Nekoliko je prijedloga, kaže Šostar.

I dok prvi čovjek Vlade ne vidi razloga za uvođenje novih mjera u zemlji, prvi čovjek Zagreba ih najavljuje vrlo brzo. Navodno će strategija metropole biti nikad do sada još viđena u Hrvatskoj. RTL doznaje da je zapelo u dogovorima, pa detalji nisu otkriveni ni nakon virtualnog sastanka s ugostiteljima.

705 je novozaraženih u Zagrebu, a aktivnih slučajeva je više od 3200. Iz Nastavnog zavoda Dr. Andrija Štampar kažu da – iako je stagnacija, više od 35 posto testiranih je pozitivno.

“Mi ćemo danas i sutra raspravljati i vidjeti da nađemo neki balans u mjerama, što će biti najbolje i najefikasnije za grad Zagreb”, kazao je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ Dr. Andrija Štampar.

Zbog 90 posto pozitivnih slučajeva koji su asimptomatski ide se u smjeru novih mjera. Nekoliko je prijedloga, kaže Šostar, ali bez detalja.

“Bit će malo drugačije. Bit će povezano isključivo sa zdravljem. Bliži se vrijeme Adventa, Božića, nastojat ćemo da ne budemo Grinchevi, da ne upropastimo ljudima Božić, a da istovremeno im sačuvamo zdravlje, vidimo da će Advent biti u puno manjem opsegu nego što je ikad bio”, kazao je Šostar.

Upravo je prije dva dana na predstavljanju nikad manjeg Adventa nove mjere najavio i gradonačelnik Milan Bandić.

Komentirajte prvi

New Report

Close