Stiže riješenje za problem parkirnih mjesta: Zagrebačka tvrtka razvila sustav ‘parkiranja po volumenu’

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2018. u 08:49
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Struka procjenjuje da nedostaje parkirnih mjesta u velikim hrvatskim gradovima.

"Zagrebu okvirno nedostaje oko 6000 parkirališnih mjesta u širem gradskom središtu", kaže Marko Šoštarić, prometni stručnjak.

Probleme s parkirnim mjestima imaju i drugi hrvatski gradovi, poput Splita i Dubrovnika, čija komunalna infrastruktura ne može zadovoljiti niti potrebe svojih građana, a kamoli turista. 

Ipak, možda postoji rješenje za sve naše gradove. Naime, zagrebačka tvrtka razvila je sustav parkinga u visinu. Tako na prostoru dva parkirna mjesta, stane osam, deset, čak i dvanaest vozila.

"To je parkirni sistem koji je po volumenu – najiskoristiviji. Dugovječnost je 15-20 godina mi računamo, nakon toga bi vjerojatno trebalo intervenirati na vodilicama i napraviti neki remont", rekao je Ivan Gudelj, projektant parkirnog sustava, za Dnevnik.hr.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Struka procjenjuje da nedostaje parkirnih mjesta u velikim hrvatskim gradovima.” – zašto se ovo čini kao doslovni prijevod s engleskog? tj. u duhu hrvatskog jezika bi bilo : “Struka procjenjuje da u velikim hrvatskim gradovima nedostaje parkirnih mjesta”

New Report

Close