Stiže Crni petak, a neki će se odlučiti i za Black week i velike popuste u dućanima

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2019. u 14:25
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Crni petak, dan nakon američkog Dana zahvalnosti već se tradicionalno obilježava kao dan kada počinju rasprodaje. Kao i mnoge druge stvari koje dolaze iz SAD-a i Crni petak prihvatili smo s vremenom kao nešto svoje, a trgovci su ga masovno počeli oglašavati. Ni ove godine neće izostati oglašavanje velikih popusta i akcija, ali ni prigovora da sve to nisu prava sniženja i da se u inozemstvu mogu dobiti daleko veći popusti.

Ove godine Crni petak pada na 29. studeni i to je dan kada će se u fizičkim trgovinama, ali i na online shopovima nuditi popusti od 20 do 70 posto. Neki trgovci ne mogu dočekati Crni petak, pa proglašavaju Black week ili Crni tjedan odnosno daju popuste tijekom cijelog tjedna. 

Trajao Crni petak samo jedan dan ili se produžio na cijeli tjedan jedno je sigurno – trgovcima je on sve samo ne crn. O tome svjedoče službeni podaci o prometu u trgovinama. 

"Tijekom Black Fridaya na dan 23. studenoga 2018. broj fiskaliziranih računa iznosio je ukupno 7,198.887, a iznos fiskaliziranih računa iznosio je 689,566.364,61 kunu. U sklopu Black Fridaya raspon sniženja kreće se između 20% i 70% i u načelu je riječ o većim popustima nego tijekom sezonskog sniženja", službeni su podaci Hrvatske gospodarske komore.

Komentirajte prvi

New Report

Close