Stipendisti Rockwool Adriatica osim novca dobivaju praksu u tvrtki, a smiješi im se i posao

Autor: Poslovni dnevnik , 22. prosinac 2019. u 21:59
Stipendije su dobili Danijela Damijani, Rok Lukšić, Petar Dundara, Erik Hrvatin, Nikolina Ljubičić, Nikola Perković, Natali Lanča i Marko Ivan Šumberac

Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna.

U tvornici kamene vune Rockwool Adriatic u Pićnu održana je svečanost potpisivanja osam ugovora o stipendiranju, od čega šest studentskih i dva za srednjoškolce.

U uvodnom dijelu svečanosti, direktor tvornice Aleks Fonović se osvrnuo na poslovnu 2019., istaknuvši kako je ove godine tvrtka postigla poslovne rezultate na razini prošle, 2018. , a koja je inače bila rekordna godina..  Istaknuo je dvije velike ovogodišnje investicije od više od 2,3 milijuna eura.

"Po poslovnim rezultatima godina je bila rekordna, no mi se već sada pripremamo kako bismo odgovorili na još veće potrebe tržišta u 2020. godini", rekao je. 

Ove godine je riječ o već dvanaestoj generaciji u okviru projekta  stipendiranja Je li plava boja vaše latice. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna. 

I ovoj generaciji stipendista je osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja. 

"Dosad smo u 12 godina, uključuju i ovogodišnju generaciju stipendirali 103 izuzetne mlade osobe. Investicijom u te mlade ljude koji postižu jako dobre rezultate investiramo ne samo u njihov osobni razvoj već u razvoj cijelog društva. Nadamo se da uspijevamo u tome da budemo poticaj svim mladim ljudima da budu još bolji," izjavila je tom prigodom Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica korporativnih poslova tvornice Rockwool Adriatic. 

Komentirajte prvi

New Report

Close