Stigli rezultati očevida zrakoplova Croatia Airlinesa, evo što kaže Tužiteljstvo BiH

Autor: Poslovni.hr , 23. lipanj 2022. u 12:49
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

Tužiteljstvo BiH objavilo je rezultate očevida zrakoplova Croatia Airlinesa. Tužiteljstvo je javilo da ne postoje indicije da je avion propucan vatrenim oružjem, javlja N1.

“Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koordinirao je provođenje očevid koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio očevidni tim. Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na djelovanje projektila iz vatrenog oružja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Ranije danas su se oglasili i iz Croatia Airlinesa.

“Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti. Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb”, priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Komentirajte prvi

New Report

Close