Stigle prve slovenske kazne hrvatskim ribarima: Bračni par mora platiti 9.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2018. u 11:09
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Slovenija je u subotu poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njezinu moru, odnosno nedopuštenog prelaska slovenske granice.

Savudrijskim ribarima stigle su prve slovenske kazne za kršenje crte razgraničenja u Savudrijskoj vali.

Nova TV doznaje da je, primjerice, savudrijski ribar Diego Makovac, zajedno sa suprugom dobio čak 14 kazni od Slovenije, odnosno on sedam i njegova supruga sedam. Riječ je o novčanim kaznama u iznosu od 500 eura, tako da Slovenija od njih traži da uplate ukupno 9.000 eura.

Ribar, javlja Nova TV, ne namjerava platiti dobivene kazne, već će ih on i njegova supruga proslijediti nadležnom Ministarstvu poljoprivrede, kako im je i pojašnjeno da trebaju postupati u slučaju da dobiju kazne od Slovenije.

Podsjetimo, Slovenija je u subotu poslala prve kazne hrvatskim ribarima za koje smatra da love u njezinu moru, odnosno nedopuštenog prelaska slovenske granice.

Odluke o kaznama su poslane fizičkim osobama koje su počinile prekršaj, a ne hrvatskim institucijama jer se radi o pojedinačnim postupcima, a početkom idućeg tjedna bit će poslane nove odluke o globama za hrvatske ribare na isti način, objavila je tijekom proteklog vikenda slovenska policija.

Slovenija, isto tako, ne priznaje trenutnu crtu sredine u Savudrijskoj vali kao privremenu liniju razgraničenja na moru dok se granični prijepor ne riješi, nego tvrdi da joj u skladu s arbitražnom odlukom pripada većina zaljeva.

Komentari (5)
Pogledajte sve

***molim gore navedene komentatore da prestanu sanjati kak Hrvatska ima hrvatsku vladu koja daje sve od sebe da zaštiti narod i granice, hvala!

hrvatska treba pod hitno početi kažnjavati masovnu slovensku bespravnu gradnju uz našu obalu (npr. samo barbariga u istri ima tisuće slovanskih bespravnih građevina, pravi grad je tamo nastao, također i na viru itd.), kako novčano tako i zatvorskim kaznama i odbijati im svaki zahtjev za legalizaciju, a ne da mi njim stalno dajemo sva prava, a oni nas gaze kako žele!!!!!!

Zašto bi plaćali slovenske kazne ako su ribarili na hrvatskom teritoriju.
Kazne uopće ne zaprimati i vratiti pošiljaocu.

Poslati Sloveniji najamninu jer koriste Svetu Geru.
Milijardu eura za svaki mjesec od 1991. godine od kada su okupirali hrvatski teritorij.

Dok ne plate konfiscirati svu imovinu u Hrvatskoj, oduzeti na granici svako plovilo i automobil koji je u slovenskom vlasništvu.
Srušiti im sve vikendice i kamp kućice koje su izgradili bez dozvole,

Kada plate najamninu za Svetu Geru, naravno da će im se sva imovina odmah vratiti.

Samo ćemo im naplatiti troškove čuvanja i održavanja.

Romel, 29.01.2018. u 12:41
ne namjerava platiti dobivene kazne

Ima li Slovenija Hanžekovića?

New Report

Close