Splitsko rješenje za gužve u gradu: 1300 senzora za pružanje informacija o slobodnim parkirnim mjestima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. listopad 2017. u 10:37
Foto: Borna Filić / Pixsell

Iz splitske Gradske uprave izvijestili su da je gradonačelnik s domaćinima u Erevanu razgovarao i o zaštiti spomeničke baštine, budući su oba grada upisana u Registar UNESCO-a.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u petak se u Erevanu, gdje boravi u povodu obilježavanja 2799. godišnjice utemeljenja glavnog grada Armenije, sastao s kolegom Taronom Margaryanom te mu predstavio projekt "Split-smart city parking" po kojem će se u gradu postaviti oko 1300 senzora za pružanje informacija o slobodnim parkirnim mjestima.

Gradonačelnik Erevana pokazao je veliki interes za projekt "smart city parking", jer u Erevanu živi oko 1,4 milijuna stanovnika, što čini više od trećine armenske populacije, a grad je 'pritisnut' i velikim brojem turista, rekao je Krstulović Opara te dodao kako ga očekuje konkretan razgovor o aplikaciji "smart city parkinga" koji je nedavno predstavljen u Splitu, a koja je sada izazvala i pozornost glavnog grada Armenije.

Iz splitske Gradske uprave izvijestili su da je gradonačelnik s domaćinima u Erevanu razgovarao i o zaštiti spomeničke baštine, budući su oba grada upisana u Registar UNESCO-a.

Splitskog gradonačelnika očekuju bilateralni razgovori s gradonačelnikom i guvernerom Sankt Petersburga te delegacijama Rostova, Glendalea (Los Angeles) i Varšave, koji je također borave u Erevanu, navodi se u priopćenju.

"Jedna je tema na dnevnom redu – kako upravljati gradovima suočenima s novim izazovima s aspekta sigurnosti, održivog razvoja, ekologije i kvalitetnog urbanog planiranja. To nam je zajedničko i svi se suočavamo sa sličnim poteškoćama“, rekao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koliko novaca od KOMUNALNOG DOPRINOSA , koji se ubire prilikom izdavanja građevinskih dozvola-

je n e s t a o ……I NIJE iskorišten za svoju svrhu, to je infrastruktura / prometnice, parkiralište, javna rasvjeta i ostalo…/…………

New Report

Close