Split odmah do Mallorce kao najpoželjniji za Skandinavce!

Autor: Poslovni.hr , 19. lipanj 2023. u 05:33
Foto: Zvonimir Barišin / Pixsell

U opisu Splita stoji da je riječ o destinaciji koja se ističe starom gradskom jezgrom, impresivnom Dioklecijanovom palačom te bogatom kulturno-povijesnom baštinom.

Split se nalazi na visokom drugom mjestu najpopularnijih ljetnih odredišta. Pokazuju to podaci Ticketa, najvećeg lanca privatnih putničkih agencija u nordijskoj regiji, preko kojeg se prodaju putovanja gotovo svih vodećih čarter kompanija, turoperatora, aviokompanija, kruzera, ali i hotelskih kompanija.

“Odlične su to vijesti koje potvrđuju popularnost Splita, ali i Hrvatske u cjelini na skandinavskim tržištima. U dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor, s tržišta Švedske, Norveške, Danske i Finske bilježimo odlične rezultate turističkog prometa, koji je u dvoznamenkastom porastu u odnosu na lanjske rezultate. U ostatku godine očekujemo nastavak pozitivnog trenda i snažan doprinos skandinavskih tržišta ukupnim turističkim rezultatima Hrvatske”, izjavio je Vedran Sušić, direktor Predstavništva HTZ-a za Skandinaviju.

Na vrhu liste najpopularnijih destinacija je Mallorca, slijedi Split, a nakon njih London, Kreta, Barcelona, Nica, Rim, Rodos, Bangkok i Cipar. Posebno je zanimljivo da se 8 od 10 najpopularnijih ljetnih odredišta nalazi oko Sredozemnog mora. Navedeno potvrđuje i Vincent Goodbrand iz Ticketa, koji je poručio da odredišta na Sredozemlju privlače švedske putnike jer nude savršenu kombinaciju sunca, kulture i uzbudljivih iskustava, a dodatno pomaže i dobra prometna povezanost izravnim letovima.

U opisu Splita stoji da je riječ o destinaciji koja se ističe starom gradskom jezgrom, impresivnom Dioklecijanovom palačom te bogatom kulturno-povijesnom baštinom, koja u kombinaciji s prekrasnom obalom grad čini idealnim mjestom za ljetni odmor.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dok ne zabrane pse more me vidjet neće!! Odo ja u Dubai .

Trogir je super.. Al je daleko . I ne volim baš more… More je mazohizam

New Report

Close