Šok u Zagrebu: U nedjelju se zatvara Kino Europa

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2019. u 10:08
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Djelatnici Zagreb Film Festivala u petak su primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada

Kino Europa u nedjelju zatvara svoja vrata, odlučila je u petak uprava kina i Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala (ZFF), umjetničke organizacije koja posljednjih deset godina upravlja tom najstarijom zagrebačkom kinodvoranom, doznaje tportal.

To znači, doznaje tportal, da se u Kinu Europa neće održati Festival tolerancije, koji je trebao startati u nedjelju, a ta institucija – kako sad stvari stoje – neće ugostiti ni Subversive Film Festival u svibnju, kao ni svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb u lipnju.

Djelatnici Zagreb Film Festivala u petak su, naime, primili dopis zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada, kojim ih se obavještava da im desetogodišnji ugovor o zakupu istječe 1. lipnja te se pozivaju da tog dana predaju Kino Europu u posjed Gradu Zagrebu. U protivnom, sukladno Zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, 'poduzet će se daljnje pravne radnje'. Sročeno je i detaljno obrazloženje.

Borit Matića rekao je nevjerici da ih šokira to što nitko u Gradu Zagrebu ne obraća pozornost na posjetitelje i djelatnike Kina Europa, koji su cijelo desetljeće gradili i izgradili najprominentnije mjesto za kulturna događanja u Zagrebu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kao da netko pita ove ivice kicmanovice sto misle. Ovdje se 2 ” dotepenca ” kako kaze lanica kicmanovic, bore oko novaca.

ja isto mislim da tu nije baš tako kako se ovcama prezentira (iako sam u šoku što stajem na stranu dotepenca). znači treba provjeriti trenutačnog zakupoprimca. tko šta di kako. Vjerujem da će se svašta pronaći a svi oni bi trebali znati da kad plivaš u mutnome neminovno je da naletiš na veću ribu

Oni bi se igrali, a ne bi platili.

New Report

Close