Socijalna zadruga Humana Nova osvojila priznanje Metro Zvijezda zajednice

Autor: Božica Babić , 13. listopad 2015. u 16:48
FOTO: Press

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca osim što zapošljava osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene bavi se i sakupljanjem i sortiranjem starog tekstila i odjeće

Priznanje koje tvrtka Metro Cash & Carry dodjeljuje poduzetniku za izniman doprinos zajednici ove je godine dodijeljeno socijalnoj zadruzi Humana Nova, koja je istodobno nagrađena i s novčanim čekom na 50.000 kuna za uspješan nastavak poslovanja.

"Dugogodišnja suradnja s hrvatskim proizvođačima, dobavljačima i profesionalnim kupcima, ukazala je Metro-u na važnost poduzetnika u razvoju zajednice. Natječaj Metro Zvijezda zajednice pokrenuli smo kako bismo nesebični angažman poduzetnika približili što većem broju ljudi i zajedno pokazali najbolju stranu poduzetništva“, izjavila je na dodjeli priznanja Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija tvrtke Metro Cash & Carry.

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca osim što  zapošljava osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene bavi se i sakupljanjem i sortiranjem starog tekstila i odjeće te proizvodnjom i prodajom tekstilnih proizvoda od recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Ivanu Božiću, upravitelju zadruge, nagradu je uručio Vladimir Gnjidić, član Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Među deset finalista koje su odabrali građani, članovi žirija Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska, Boris Trupčević, direktor Styria International za Hrvatsku i Miroslav Vrankić, prošlogodišnji pobjednik natječaja Metro Zvijezda zajednice, odabrali su tri najinspirativnije priče.

Drugo mjesto osvojio je Klub Dobre vibracije iz Zagreba koji organizira rehabilitacijsko terapijske radionice namijenjene razvoju psihomotoričkih vještina i jačanju samopouzdanja djece s oštećenjem sluha, a treće Projekt difuzni hotel Vrbanj, koji je usmjeren na ekološki uzgoj hrane, očuvanje tradicionalnog izgleda mjesta i razvoj turističke ponude unutrašnjosti otoka Hvara.

Komentirajte prvi

New Report

Close