FOTO: Snažni potresi uzdrmali Zagreb, oštećene zgrade, dijete kritično, tlo se i dalje povremeno trese

Autor: Tina Lakić , 22. ožujak 2020. u 06:37
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Snažan potres probudio je jutros stanovnike glavnoga grada. Najjače se zatreslo je oko 6 i 20 minuta. Bio je to najjači potres koji je zadesio Zagreb u posljednjih 140 godina. Vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković kazao je za N1 da ima teže i lakše ozlijeđenih.

Jutros 22. ožujka 2020. godine u 06 sata i 24 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo jak potres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 5.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. U širem epicentralnom podtučju potres je izazvao  znatne štete – piše na stranici Seizmološke službe Republike Hrvatske.

U 07 sati 01 minutu dogodio se i naknadni potres magnitude 5.0. Oko 7 i 40 osjetio se novi potres u Zagrebu, podrhtavanje je ovog puta bilo nešto blaže nego u prva dva navrata, magnitude 3.7.

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut potvrdio je za HRT da ima ozlijeđenih osoba, ali da je uglavnom riječ o lakšim slučajevima. Kazao je i da je u Adžijinoj ulici došlo do urušavanja te da ima zatočenih ljudi.

Oštećena je i Zagrebačka katedrala tebrojne zgrade u centu Zagreba kao i automobili.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Komentirajte prvi

New Report

Close