Slovenci zabranili ulaz Riječaninu koji bolesno dijete mora voditi na terapiju

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2020. u 09:44
Foto: Srećko Niketić / Pixsell

Cijela obitelj sad se našla na sto muka.

Slovenija je zapriječila ulazak ocu iz Rijeke koji je vlastitog mališana, inače djeteta sa slovenskim državljanstvom, trebao predstojećeg ponedjeljka odvesti na trotjednu zdravstvenu terapiju u tu zemlju, piše Novi list.

Iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu poručili su da u njegovom slučaju kao hrvatskom državljaninu neće uvažiti ni negativni PCR test na koronavirus, već samo ako se u Sloveniji podvrgne 14-dnevnoj samoizolaciji – potvrdio nam je u razgovoru Riječanin koji je s djetetom i suprugom, također državljankom Slovenije, trebao mališana autom odvesti na terapijski tretman i prijaviti boravak tijekom liječenja.

Cijela obitelj sad se našla na sto muka uoči ugovorenog odlaska u Sloveniju radi terapijskog liječenja djeteta. Mališanu su početak terapije zakazali za predstojeći ponedjeljak. Za razliku od oca, majka i dijete sa slovenskim državljanstvom mogu ući u Sloveniju i bez obaveze karantene i testiranja.

Otac je do neugodne odbijenice slovenskog veleposlanstva došao nakon što se kod njih raspitivao za detalje ulaska i boravka u zemlji s obzirom na pooštreni režim i činjenicu da je Slovenija Hrvatsku stavila na »žutu listu« opasnosti od zaraze koronavirusom.

Komentirajte prvi

New Report

Close