Slavonski Brod zanimljiv za indijsku automobilsku industriju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. siječanj 2016. u 14:40
Arhivska fotografija: Ivica Galović / Pixsell

Sudionici razgovora najavili su da će uskoro uslijediti novi susreti i razgovori u tvrtkama s područja Brodsko-posavske županije o konkretnim mogućnostima uspostave suradnje.

Novi indijski veleposlanik u Hrvatskoj Sandeep Kumar u srijedu je boravio u nastupnom posjetu Slavonskom Brodu, gdje je izrazio interes za proizvodnju u "Đuri Đakoviću" i drugim tvrtkama iz tog sektora, posebno vezano za indijsku automobilsku industriju.

 "U razgovoru je posebno istaknut interes za proizvodnju u 'Đuri Đakoviću' i tvrtkama iz tog sektora te za Luku Brod i poljoprivredu", rekao je nakon susreta s indijskim veleposlanikom brodsko-posavski župan Danijel Marušić. 

 Veleposlanik Sandeep Kumar je na dužnost u Hrvatskoj stupio u kolovozu prošle godine, a ovo je njegov i ujedno prvi posjet nekog indijskog dužnosnika Slavonskom Brodu. 

 "Područje Brodsko-posavske županije posebno je interesantno zbog prometne povezanosti i industrijskih potencijala. U Hrvatskoj postoji pozitivna klima za investicije, indijske tvrtke zainteresirane su za brojna različita područja. Jedno od područja posebnog interesa može biti automobilska industrija, bilo da se radi o uvozu ili izvozu u Indiju. Zanimljivo je i područje proizvodnje traktora", rekao je Kumar. 

 Sudionici razgovora najavili su da će uskoro uslijediti novi susreti i razgovori u tvrtkama s područja Brodsko-posavske županije o konkretnim mogućnostima uspostave suradnje.   

 Osim sa županom Marušićem, indijski veleposlanik susreo se i s brodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom te predstavnicima Strojarskog fakulteta. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

indija je država koja će najviše napredovat u idućih 10 godina. imat će jači i brži napredak nego kina.

Mislim da Indijci imaju svoje “TAMIĆE” a koji su bolji od slovenski !
A onaj mali kako se ono zove NANO il NENO ( jeftiniji je od TOMOS-a poštanskog )

A kakve smo kupovne moći to i je mira …..da ne pričamo o susjedima —južnije

Kaj je Daćia Duster indijsko vozilo?

Vidim da je mazohizam popularan u Indiji

New Report

Close