Mlađ morune zaplivala je vodama Ribnjačarstva Poljana u ožujku ove godine. U kombinaciji stabilnih tehnoloških uvjeta i dobrih ekonomskih pokazatelja, izračunali su ondje, prvo meso ove ribe na hrvatskom tržištu moglo bi se naći za dvije do tri godine, piše tportal.
'U ovoj fazi planira se uzgoj u dvogodišnjem, odnosno trogodišnjem ciklusu radi proizvodnje mesa i stavljanja na tržište u obliku svježeg i prerađenog proizvoda (fileti, kotleti, svježi, marinirani i dimljeni)', objašnjava za tportal cilj pilot-projekta direktor Ribnjačarstva Poljana, veterinar Milan Božić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Treba cekati 18 godina da moruna polno sazri i pocne da daje kavijar. Za 18 godina se mnogo toga moze dogoditi, od toga da nestane struje i krepaju bez kisika, ili da se od necega razboli i krepa. To je rizican biznis da dugim i rizicnim vracanjem ulaganja.
Uključite se u raspravu