Trostruko povećali naknadu potpredsjednicima Gradskog vijeća

Autor: Agencija VLM , 02. rujan 2014. u 13:06
Mladen Karlić; Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Do sada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1600 kuna, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5225 kuna, što iznosi 125.400 kuna godišnje.

Saborski zastupnik SDP-a i član Gradskog vijeća Vinkovaca, Damir Rimac novinare izvjestio, kako ju je nazvao, skandaloznoj odluci Gradskog vijeća prošlog tjedna o trostrukom povećanju naknade dvojici potpredsjednika Gradskog vijeća, ali bez ikakva objašnjenja o razlozima zašto je došlo do povećanja.

– Na toj sjednici, usprkos snažnom protivljenju SDP-a i partnera, koalicijska većina HDZ-a donijela skandaloznu odluku o povećanju naknada potpredsjednicima Gradskog vijeća, Davorinu Pezeroviću, bivšem čelniku HDSSB-a i Goranu Čordašiću čelniku gradskog HSS-a. Do sada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1600 kuna, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5225 kuna, što iznosi 125.400 kuna godišnje. Time je proračun Grada Vinkovaca dodatno opterećen za 62.700 kuna godišnje za potpredsjednika. Na početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mladen Karlić kritički se osvrnuo na učinke mini-porezne reforme koju planira provesti aktualna Vlada, nazivajući to populističkim mjerama, koje će, eto, smanjiti prihode gradskog proračuna i time sredstva za socijalne programe u Gradu Vinkovcima, a možda i za pokoji razvojni program. I nakon toga, HDZ i koalicijski partneri odluče iz proračuna s dodatnih 125.400 kuna honorirati rad Davorina Pezerovića i Gorana Čordašića. Spomenuti potpredsjednici su na dosada održanih 13 sjednica Gradskog vijeća, koje u prosjeku traju više od 4 sata, u političkim raspravama sudjelovali s, vjerovali ili ne, 147 sekundi! Sjednice se tonski snimaju – rekao je Rimac dodajući kako je ovaj slučaj dokaz da koalicija u Vinkovcima nije stabilna pa "HDZ proračunskim novcima, novcima svih građanki i građana Vinkovaca, vjerojatno kupuje političku lojalnost pojedinaca".

Dubravko Korenika, član Gradskog vijeća SDP- a i sanacijski ravnatelj vinkovačke bolnice je razočaran što predsjednica Gradskog vijeća, Kata Krešić nije reagirala što se može objasniti time, drži Korenika, što je njena naknada za dužnost koju obavlja 10.500 kuna. No, gradonačelnik Mladen Karlić je iznio drukčije brojke.

– To što tvrde kolega iz SDP-a nije točno. Dopredsjednici Gradskog vijeća imaju pravo na naknadu od 25 posto plaće dogradonačelnika pa je sada, nakon povećanja, njihova naknada 2650 kuna, a predsjednica Gradskog vijeća ima pravo na naknadu od polovice plaće dogradonačelnika i to je sada oko 5500 kuna – kaže gradonačelnik Karlić.

Komentirajte prvi

New Report

Close