Sjedište Podravke obnavlja se prvi put od 1979., sve radnike se premješta

Autor: Poslovni dnevnik , 11. rujan 2021. u 15:00
Upravna zgrada koprivničke kompanije stara 42 godine konačno dobiva novi izgled/PD

Kao najpovoljniji ponuđač, odabran putem elektronske aukcije kroz tri natječajna kruga, s cijenom od 87,8 milijuna kuna za izvođača je izabran Radnik.

Koprivnička prehrambena kompanija Podravka pokreće informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju Podravkine poslovne zgrade u Koprivnici.

Kao najpovoljniji ponuđač, odabran putem elektronske aukcije kroz tri natječajna kruga, s cijenom od 87,8 milijuna kuna za izvođača je izabran Radnik koji će izvesti građevinsko-obrtničke radove, radove strojarskih instalacija, radove na fasadi te radove na elektroinstalacijama, objavila je koprivnička tvrtka preko Zagrebačke burze.

Foto: PD

Rekonstrukcijom poslovne zgrade unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava te osigurati odgovarajući uvjeti za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima nakon pandemije koronavirusa, navode iz kompanije.

Početak radova planiran je za 1. listopada, završetak se očekuje početkom srpnja 2022., nakon čega ide tehnički pregled, primopredaja i useljenje zaposlenika u obnovljenu zgradu.

“Nadzorni odbor Podravke dao je konačnu suglasnost Upravi za informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

Ona je sagrađena 1979. i praktički 42 godine nije obnavljana. Ovime je projekt rekonstrukcije, planiran već godinama, ušao u fazu provedbe, a obuhvaća zgradu sedmerokatnice, restoran, parkiralište i pripadajući okoliš”, navode u obavijesti.

Foto: PD

Iz kompanije nadodaju kako projekt zahtijeva privremeno iseljavanje i preseljenje svih zaposlenika iz objekta te osiguravanje zamjenskih radnih mjesta tijekom rekonstrukcije.

Premještaj na privremene lokacije će se odvijati iduća dva tjedna. Rekonstrukcija i modernizacija financira će se iz operativnog novčanog tijeka, bez dodatnog zaduživanja. Projekt je izradila koprivnička tvrtka Forma-Biro.

Komentirajte prvi

New Report

Close