Sjećate se Pionirskog grada? Biser Zagreba obnavlja se i ‘bit će ljepši nego Maksimir, Bundek i Tuškanac zajedno’

Autor: VLM , 28. svibanj 2019. u 09:10
Foto: Getty Images

Nakon ograde, postavit će se i videonadzor, nakon čega na red dolazi komunalna infrastruktura.

Ovo je biser grada i po završetku radova bit će ljepši nego Maksimir, Bundek i Tuškanac zajedno – uvjeravao je gradonačelnik Milan Bandić tijekom obilaska Grada mladih, kamo su jučer stigli prvi strojevi. Krenulo se vrijedno raditi na postavljanju 2,5 kilometara duge i 2,2 milijuna kuna “teške” ograde. Radovi na kompletnom oživljavanju nekadašnjeg Pionirca odvijat će se u četiri faze.

Nakon ograde, postavit će se i videonadzor, nakon čega na red dolazi komunalna infrastruktura. U rekonstrukciju će i vodoopskrbne mreže, vodovodna i hidrantska mreža, kao i sustav odvodnje. Od ukupno 43 objekta 17 ih zjapi prazno. Ove će godine, prema najavama, sanirano biti njih 12 za što se priprema projektna dokumentacija.

Što se zgrada tiče, obnavljat će se više od pet tisuća kvadrata, što uključuje obnovu smještajnih kapaciteta, ali i recepcije, dvorana, galerije, svlačionica te restorana. Za otprilike četiri godine, kada bi radovi vrijedni 40 milijuna eura trebali biti gotovi, Grad mladih dobit će i dvoranu, nova igrališta pa i bazen, čija je gradnja planirana još 1948. godine, kada je Pionirski grad izgrađen.

Komentari (4)
Pogledajte sve


deset posto je deset posto.

što više posla pa ti računaj, a glasova jedva 2% , dobar mu je omjer

deset posto je deset posto.


još jedno obećanje od obečanovića

pa napravio bi on to sve, samo kumovi ne stignu, a ne bi ubacivao nove nepouzdane ljude, radi cijene, neki bi to odradili po normalnim cijenama i eto ti vraga

New Report

Close