Sindikat: Plaće prodavača na Ininim postajama niže su od državnog prosjeka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2013. u 11:45
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Većina prodavača radi na benzinskim postajama na kojima se ne radi noću i primaju plaću od oko pet tisuća kuna što je osjetno niže od državnog prosjeka.

Sindikat naftnog gospodarstva (SING) ističe da su plaće prodavača na Ininim benzinskim postajama niže od državnog prosjeka, suprotno napisima koji govore o visokim plaćama prodavača.

SING u današnjem priopćenju tvrdi da je prosječna neto plaća prodavača na Ininim benzinskim postajama oko 5.500 kuna za prosječna 174 sata mjesečno, dok je prema podacima DZS-a, prosječna neto plaća u Hrvatskoj za studeni 2012. godine iznosila 5.681 kunu. U prosječnu plaću prodavača uključeni su svi dodaci za rad subotom, nedjeljom i blagdanima te smjenski i noćni rad, kažu u SING-u.

Dodaju da većina prodavača radi na benzinskim postajama na kojima se ne radi noću i primaju plaću od oko pet tisuća kuna što je osjetno niže od državnog prosjeka. Na kompleksnost posla prodavača na benzinskim postajama i uvjete u kojima oni rade, po mišljenju SING-a, upućuje i to da poslodavac odbija uvesti dvanaestosatno radno vrijeme uz obrazloženje da je taj posao zahtjevan i težak te da ga nije moguće efikasno raditi duže od osam sati.

Sindikat smatra da velik utjecaj na profitabilno poslovanje Ininih benzinskih postaja ima Inina obveza da opskrbljuje područja s malom potražnjom koja konkurenciji nisu interesantna već ih izbjegava. Jedan od razloga nekonkurentnosti Ininih benzinskih postaja su i zanemariva ulaganja u modernizaciju, smatra SING.

Komentirajte prvi

New Report

Close